Поредното издание на "Спечели с MySound.bg" завърши.

Организирано от Петър Чухов и издателство "АРС" за книгата "Когато се завръщат еднорозите", то за кой ли път показа, че вие, интернавите в MySound.bg, наистина цените писаното слово - поезията в случая, и че заради вас си струва да продължим уж самж лятната ни рубрика "Голямото четене".

"Благодаря ви за предоставената възможност и за всичко, което вие, MySound, правите за феновете. Липсвахте ми на морския бряг, но бяхте и една от причините да разкарвам неприятната мисъл, че отпуската си отива, а с това и настъпват дъждът и ветровете. Музикалният живот се връща в София, а аз - във вашия умен и музикален портал. (Ехааа - голямо благодарско, Рали, и честит рожден ден на голяма патерица!, ама не печелиш, сори - б.р.) [...] Наистина изкарах чудесни мигове на варненски плаж с "Историята на Judas Priest", ни написа Ралица Братанова, победила в надпреварата за книгата на Нийл Даниелс за метъл легендите, в мейла, с който участва и за творбата на Чухов.

Късмет този път извадиха други две дами - Наталия Йотова и Кристалина Абрашева.

На печелившите - честито!

А на вниманието на всички останали: заповядайте отново!

Имената на щастливките бяха определени на принципа на томболата в редакцията сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:

Как се нарича предишното произведение на Петър Чухов?

Вярното е: "Три".

Чухов е член на Гологан - формация за етно-рок, но и поезия, чиято американска певица Анджела Родел - главна героиня в "Козелът" на Георги Дюлгеров, учудващо добре се справи както с българския език, така и с доста трудните ни народни песни.

Съставът е основан от поетите Иван Христов и Петър Чухов през 2004. Впоследствие към тях се присъединяват Анджела Родел, докторант по етномузикология в Калифорнийския щатски университет - Лос Анджелис (UCLA), Калифорния, и Емануил А. Видински.

През 2006 Видински напуска, но в бандата идват Иван Вълев (бас китара) и Гриша Маникатов (барабани).

Както вече известихме, Анджела и Иван Христов се изявиха в третото издание на арт форума "Без граници",  завършил преди броени часове.