Поредното издание на "Спечели с MySound.bg" завърши!

Този път предложението бе от "София Арт Продакшънс", организиращи юбилейния концерт "Песен моя, обич моя", посветен на 100-годишнината от рождението на Патриарха на българската забавна музика - Йосиф Цанков. Както вече знаеш, тържественото събитие ще се състои в зала 1 на НДК на 11 април, Велика Сряда.

Двама от вас получиха шанса да се сдобият с безплатен пропуск за шоуто. Имената на късметлиите бяха изтеглени на принципа на томболата в редакцията сред всички, дали верен и навременен отговор на въпроса:

През коя година почина Йосиф Цанков?

Правилното е: 1971.

Щастливците са Мария Костадинова и Соня Иванова.

Честито!

"Само любов ще струи от сцената", довери специално за MySound.bg Надя Ботева (на снимката), чиято мечта от години е именно този концeрт. "Всички, които ще участват, са изключително съпричастни към делото и музиката на Йожи", поясни певицата, която още през 1999 поема обещание пред дъщерята на Цанков  - Анастасия, да възкреси песните му, като ги "преведе" на езика на по-младите. На една сцена ще се изявят над сто инструменталисти и изпълнители, като ръка ще си подадат няколко генерации родни звезди.

Междувременно се появи и юбилейната пощенска марка по повод 100-годишнината от рождението на Цанков, благодарение на Министерството натранспорта, информационните технологии и съобщенията. Самият композитор е бил притежател на огромна филателна колекция преди 9 септември 1944. Приживе всички негови приятели смятали, че със сигурност ще има марка с неговия лик един ден. "Няма пощенска марка, която да побере такава голяма глава!", отговарял Йожи с присъщото си чувство за хумор.

На марката е запечатан и ликът му, и пръстите му - в летеж по клавишите в сътворяване на поредната красива и незабравима мелодия.  Все още имаш възможност да участваш в любимата си рубрика "Спечели с MySound.bg" за: 

- Пропуск за първото шоу на Джънгъл Брадърс (Jungle Brothers) у нас

- Оригинални копия от горещия албум на Van Halen "A Different Kind Оf Truth".
  

- Пропуск за концерта на Бранд Ню Хевис (The Brand New Heavies)