Тролите са подготвили уникално предизвикателство за всички посетители на поредното издание на "София диша", което ще се състои на улица "Цар Иван Шишман" между 16.00 и 22.00 часа утре, 28 август.

Бандата предлага композиторски джубокс.

Интерактивният проект ще позволи на всички желаещи да създадат свое музикално произведение на място.

Как се случва това?

В картонена кутия, наподобяваща джубокс, ще може да изберете и подредите различни акорди (C D E F G A B C) под формата на грамофонни плочи. След като направите своя избор, пускате плочата в джубокса.

Заедно с това може да съчините текст или просто да изберете някоя от предоставените листовки с текстове от известни поети и да го пуснете в джубокса.

И тук вече се случва магията! В джубокса през цялото време ще има музикант от Тролите. Веднага след като сте готови с избора си от акорди и текст, музикантът ще включи джубокса и ще изсвири и изпее интерпретация на вашата творба.

Ако песента се хареса от публиката и събере най-много аплодисменти, ще бъде изпълнена на следващия концерт на Тролите, който е обявен в столичния клуб "Алкохол" на 6 септември.

Освен да пробвате композиторските си умения, на щанда на Тролите ще разберете повече и за стартиращия през септември проект "Обществен филм". Това е първият филм, в който всеки ще може да участва като композитор, сценарист, актьор и т.н.

Как ще се случи това – разберете във фейсбук/Обществен филм и на място!

Не пропускайте да се забавлявате с Тролите и с последното издание на "София диша", приканиха организаторите.

Тролите е група от каталога на Attack Media Group в състав: Иван Раденков – вокали, бас, Димитър Желев – вокали, соло китара, Александър Велинов – вокали, ритъм и Юлиан Механджийски - барабани.