Българската национална телевизия ще излъчи в 23 часа довечера запис от концерта на Деси Тенекеджиева от откриването на 13-я Международен джаз фестивал в Банско, който се състоя през август .

Както MySound.bg вече съобщи, тогава пред многохилядната публика на голямата сцена на градския площад Деси Тенекеджиева представи предпремиерно всички парчета от дългоочаквания й дебют "Crazy Butterfly".

На сцената заедно с нея са едни от най-талантливите и известни български музиканти – Калин Вельов, Боби Вълчев и Мишо Йосифов. Те ще поднесат на зрителите невероятна музикална фиеста - микс от поп, хаус, лаундж, чилаут, джаз  и дори рок. Половината от парчетата са авторски композиции на Деси Тенекеджиева, а останалите са дело на чуждестранни автори. Публиката в Банско горещо прие изпълнението на Деси и музикантите, като ги остави да си тръгнат чак след няколко биса.
 
Актрисата работи по албума цели две години с музикалния си продуцент Мага, а резултатът е впечатляващ и класен европейски продукт. Повечето от изпълненията са на английски език, но има по едно на италиански, френски, български и дори едно на "ангелски" език.

Дискът беше официално издаден в края на 2010, като само за месец първоначалният тираж се изчерпа и в момента се ретиражира.

Освен в музикалната мрежа първият проект на Тенекеджиева може да се закупи и от официалния й уеб сайт www.tenekedjieva.com.