Най-музикалните "хора" във ВселенатаVoca People, и тяхното космическо вокално-тетрално шоу, в което пресъздават звуците на цял оркестър само с гласовете си и забавляват публиката с най-известните хитове на Земята, ще кацнат с музикалния си космически кораб в София днес.

Както MySound.bg вече извести, първият концерт на вокалната формация в България ще се състои в зала 1 на НДК от 20.00 ч. днес по покана на продуцентска компания DeGris.

В уникалната група от планетата VOCA (някъде от другата страна на Слънцето, между съзвездията Голяма и Малка Мечка), са осем пеещи "извънземни", зад чиито снежнобели лица се крият оригинални образи, причудливи хобита от други галактики и много талант. Voca People измерват времето в бийт-години, а възрастта им се равнява от 500 до 1113 човешки години. По време на дългите им интергалактически полети във Вселената, всеки от тях изпълнява важна роля за живота на космическия кораб – от командир, преводач и главен готвач, до галактически биолог, локатор, инструктор по фитнес, главен техник и корабен лекар. Сред любимите занимания в живота на на 8-те Vocaлетяни, са ектремно катерене по планините на Марс, гледане на Юпитерови теленовели, караоке с гигантски птици от планетата Bullaa и хапване на метеоритен пай.

На сцената с Voca People ще се изявят двама космически бийтбоксъри с артистични имена Beat On и Scratcher, които поддържат ритъма на всяка песен по време на шоуто, а останалите - Soprana, Alta, Mezzo, Bari-Tone, Tenoro и Tubas, пресъздават всичко, което можете да си представите: от джази тромбони до яки китарни сола, перкусии и зашеметяващи вокали. Симпатичните инопланетяни очароват не само с гласовете си, но и с веселяшки образи и игри с публиката, използвайки "развален" земен език и Voca-бърборене.

Космическа биография на Voca People
:

Beat On   

Години: 53 бийт-години (1113 земни години)
Позиция: Командир на космическия кораб на Voca-летяни от 15 бийт-години
Музикални умения: отчита точното време на Швейцарския часовник (най-прецизното измервателно устройство на времето във Вселената). Също така може да пресъздава с глас всички перкусионни инструменти в Галактическата книга на Музиката.
Хобита: Гмуркане на екстремни дълбочини, екстремно катерене по планините на Марс, гледане на Юпитерови сапунени сериали
Любим земен музикант: Beat-les


Scratcher

Години: 36 бийт-години (756 земни години)
Позиция: Главен преводач, Втори капитан и по-малкия брат на капитан Beat On
Музикални умения: Ударни, перкусии, звукови ефекти и изключителни скреч умения, за които е награден с Медал на честта от президента на планетата Voca още на 3 бийт-годинки
Хобита: Каране на ски по солените планини на Салтия, плюене на далечни разстояния, колекциониране на камъни от заспали вулканични планети, тичане по Луната гол
Любим земен музикант: Doug E. Fresh (известен бийтбоксър) и звуците, издавани от Michael Winslow – лудото ченге от "Полицейска академия".

Tubas

Години: 42 бийт-години (885 земни години)
Позиция:: Главен бас и корабен готвач, както и любящ съпруг на Alta
Музикални умения:: Туба, бас китара, акустичен бас, гайди. Клубен певец, открит от талантливи агенти от Metronome (правителствена компания за галактически, музикално-изследователски полети на планетата Voca.
Най-известния победител на "Бас Идол", притежаващ най-ниския глас на южното полукълбо.
Хобита: Отдаване на кулинарни пиршества в ресторант Musical Yami
Любим земен музикант: Павароти

Alta

Години: 25 бийт-години (525 земни години)
Позиция: Галактически биолог и любяща съпруга на Tubas
Музикални умения: Алт, китари, виолини; избрана за най-добрия съктезател във Voca-шампионата лека категория през 2,560,923 година от Voca-ерата. Умението й да задържа музикален тон е сред най-впечатляващите в музикалната история.
Хобита: Балет по пясъчните дюни на планина Gitaralar на планетата Planul.
Любим земен музикант: Лейди Гага (Lady Gaga) (вероятно защото майка й, която я изоставила на 4-годишна възраст, се наричала Lady Lala)

Mezzo

Години: 30 бийт-години (630 земни години)
Позиция: Локатор
Музикални умения: Мецо, перкусии, китари, виолини. Нейният известен кадифен глас й печели "Емоционално-музикално-невъзможен" приз. Тя се счита за най-голямата звезда в родния си град Lala Land.
Хобита: караоке с гигантските птици на планетата Bullaa.
Любим земен музикант: Изпълнението на "Happy Birthday" на Мерилин Монро към президента. Наскоро открива великолепния певец Джъстин Бийбър (Justin Beaber). Самата тя твърди, че има негов дигитален постер в спалнята си в космическия кораб и без негово знание му изпраща KEС (Космически енергийни съобщения) – всеки ден в 1 часа.

Bari-Tone

Години: 23 бийт-години (483 земни години)
Позиция: Фитнес инструктор, експерт по музикално и психологическо воюване
Музикални умения: Баритон, китари, перкусии, саксофон, гайди. Имитира клаксони от планетата Pluto.
Любима храна: Пай от пюрирани метеорити (направен от хрупкави метеоритни парченца и космически кори).
Хобита: Екстремно скачане без парашут от космически кораб в кратери (вече достигнал 120 000 скока).
Любим земен музикант: Jackson Five

Tenoro

Години: 31 бий-години (651 земни години)
Позиция: Главен техник, оператор на галактическия музикален енергиен чарджър.
Музикални умения: Тенор, китари, перкусии, саксофон, гайди. Гласът му може да служи за аларма и достига децибели, които дори кучетата не могат да чуят.
Любима храна: Супа от подпочвена вода
Хобита: Гледане на стари комедийни филми на Pluto (не планетата, а на анимационния герой)
Любим земен музикант: Бритни Спиърс (Britney Spears)

Soprana

Години: 29 бийт-години (609 земни години)
Позиция: Корабен лекар
Музикални умения: Мецосопрано, перкусии, китари, тромпети, виолини, гайди. Имитира любовните звуци по време на разгонване на джуджетата слонове Gumguman от пустинята Lulali на Марс.  
Любима храна: Спагети от Tovash-опашки (вид животно – комбинация от риба и храст от планетата Planktoria).
Хобита: Колекциониране и изследване на информацията за репродукцията на различните видове в Галактиката. Тя вярва в съществуването на интергалактически връзки и е публикувала известна книга по темата: "Жените са от Марс – мъжете просто не помнят".
Любим земен музикант: Синият певец от филма "Петият елемент"  (учили са заедно в основното училище, наречено "Големият син черпак". Заедно са учили с още 3 сини деца, които сега се изявяват в Ню Йорк).

Билети за спектакъла на Voca People - в мрежата на Eventim и касите на НДК.

Цени на пропуските - 40, 50 и 60 лв.