През новата седмица в „Bailando - сцена на мечтите” шестте двойки ще се върнат в 90-е, за да направят кавъри на златните хитове, донесли признание на големите в историята на съвременната музика.

Песни на две от най-емблематичните изпълнителки в поп културата на всички времена  – Мадона (Madonna) и Шер (Cher), ще прозвучат от родните вокалистки в шоуто на живо. Нели Рангелова и Вики от Мастило са приготвили  "Like A Prayer" и „Believe”. Това е поредното изпитание за сценичните партньори на двете дами - Венци Миланов, който участва, за да продължи образованието си в България, и мечтаещият да оборудва клиника за лечение на деца с костни заболявания Крис Григоров.

Васил Петров и Нели Солакова ще се представят с "Purple Rain” на Принс (Prince). Ако успеят да докарат фалцетния глас на ниския музикален гений и получат висока оценка от журито, Васил и детето-чудо ще могат да си отдъхнат. Така дуетът им, който се бори за лечението на приятелката на Нели, ще възвърне и самочуствието си след ниските оценки от миналата седмица.

Симпатичната Иглика Радилова, която пее в благотворителното предаване, за да сбъдне мечтата на децата с трансплантирани органи -  да гледат на живо олимпиадата в Швеция, отново ще разчита на „своя оперен певец”. Юлиан Константинов, когото гледахме като „Звезден репортер” последната седмица по "Нова ТВ", ще пее заедно с ИгликаFreedom” на Джордж Майкъл (George Michael).  

Капацитетът в „македонските” изпълнения - Краси Каракачанов, ще трябва да извие глас в песен на Майкъл Джексън (Michael Jackson). Войводата и 14-годишната Рада Рачева, мечтаеща деветчленното й семейство да запази своя дом, всеки път печелят симпатиите и гласа на хората. Дуетът оцелява вече пет пъти благодарение на тях, след като винаги е „на дъното” в дневните класации след живите изпълнения.  

В същото време оглавяващите върховете в класиранията - Дидо от D2 и Богдана Митова, ще предложат своята версия за забавление. С „Let Me Entertain You” на Роби Уилямс (Robbie Willimas), доказаният музикален дует ще търси подкрепа за мечтата си - изграждане на защитено арт-селище в Павел баня.

Месец и половина след началото на благотворителното предаване Bailando навлиза в нов решителен етап. 12 от най-добрите двойки продължават участието си с желанието да сбъднат своя съкровенна мечта. С наближаването на финала отговорността в ръцете на журито расте съдбоносно, но това ще се промени от новата седмица в шоуто.

Зрителите ще могат вече да гласуват от самото начало на предаването, като ще определят своя класация. Журито за вечерта от своя страна ще дава оценки на участниците, които ще бъдат класирани и според тях. Сборът от двете оценки ще дава максимума за крайния резултат на двойките. Участниците, които са с най-ниска обща оценка, ще трябва да представят свое любимо музикално или танцово изпълнение, за което единствено зрителите ще гласуват.

Така в благотворителното предаване реално се дава право на зрителите да променят оценката на журито. От сега до края на Bailando те ще имат властта да определят класирането и силата да изведат своите фаворити на челните места.

Всички зрители ще могат да гласуват за всеки един от участниците чрез изпращане на есемес (0.25 лв. без ДДС към M-tel и Vivacom и 0.24 лв. без ДДС към Globul) на индивидуалните кратки номера на мечтателите.  

Банковите сметки на всички участниците, включително на тези извън сцената на Bailando, остават отворени на сайта на предаването (bailando.novatv.bg).