Красимир Аврамов ще постави своя авторски моноспектакъл "Спомени" в израелската столица Тел Авив в средата на октомври.

Той се завърна тези дни от преговори с тамошни продуценти, които са се заели да организират събитието на местна почва. Те проявяват сериозен интерес и към негов съвместен концерт с миналогодишната им участничка на "Евровизия" – израелката от български произход Мира Ауад.

Промеждутъка от време извън преговорите певецът отдели да посети и разгледа божествения град Йерусалим. Изпълнителят - както малцина вероятно знаят, е силно вярващ християнин. Затова и бе изключително развълнуван да се поклони на Божи гроб и да се помоли пред свещената Стена на плача.

Посветен в тайнството и вече хаджия, Аврамов преживя и любопитен инцидент. За туристите визитата в Израел почти  винаги е съпътствана с посещение и на едно от чудесата на природата  - известното със своите лечебни свойства Мъртво море. Поради високата концентрация на соли, човешкото тяло не може да потъне в него. Както и самият певец сподели от преживяното, още при влизането в морето, то те изтласква на повърхността и те кара да легнеш.

Така предпоследната вечер от престоя, докато релаксирал в морето от напрегнатия си ден, нашенецът неусетно се унесъл. Когато се огледал около себе си, вече се бил отдалечил на доста метри от брега. Макар и добър плувец, възможностите за плуване не били големи, тъй като всяка капка солена вода, попаднала в очите, предизвиква  сериозно изгаряне.  

Докато се чудел как ще се измъкне от водната клопка, Краси видял приближаваща се лодка.

Спасителите от брега вече били забелязали какво се случва и така инцидентът приключил благополучно.