Появата на новия албум на Васко Кръпката - "Емигранти", ще бъде съпътствана с издаване на специален луксозен бокс-сет, научи "MySound.bg" от самия музикант.

Те ще бъдат официално на пазара на 15 юни. Същата вечер от 20 часа ще и купонът в "Sofia Live Club".

Проектът се нарича "Кръпкопойка: The Best Of" и съдържа както избрани от самия Васко песни на аудио и с акорди за китара, така и текстовете към мелодиите.

Автор на музиката и лириките в Кръпката, само думите към "Няма бира" са в съавторство с Марио Събев - Буги Барабата, а "Една китара" е композирана от Светослав Колев-Цвъри.

В селекцията са не само магистрални за творчеството на Кръпката хитове, но и за целия български блус изпълнения като "Роден в Подуене", "100 години рок-ен-рол", "Голем купон", "Нощни пеперуди", "Нека бъде светлина", "Карай да върви, това е блус" - така 17 на брой класики общо.

Книжката предлага и богат илюстративен материал от архивите на фотографите Асен Тонев, Стоян Гребенаров, Огнян Коджаманов и личен архив на Васил Георгиев. Илюстрация на корицата - Бойко Колев, графично оформление - Нейко Генчев.

"Мен ако питате, бих включил и някои други парчета, но при избора се ръковидих предимно от любовта на феновете, нали заради тях ние, музикантите, сме на сцената", не скри Кръпката.