Истински вокал ще украси иначе запазения предимно за диджеи афиш на фестивала Amsterdam Dance Event (ADE) 2010.

Шармантната Кълийс (Kelis) - разделена поравно между поп и ар-ен-би саунда и електронното звучене, от друга, ще се изяви в последната вечер на събитието - 23 октомври.

Клубът домакин е в в южната част на холандската столица и носи възможно най-подходящото заглавие: “Парадиско”.
 
Изпълнението на Кълийс ще започне точно в 20 часа. Разбира се, ще бъде представен последният й албум - “Flesh Тone”.

Именно този диск е крайъгълен камък в кариерата на певицата. Излязъл рано тази година с помощта на топпродуценти като Давид Гета (David Guetta) и Уил Ай Ем (Will.I.Am) от Блек Айд Пийс (Black Eyed Peas) Блек Айд Пийс), той освен като музика, е съпроводен със страхотен нов стайлинг и визия на изпълнителката."Струва ми се, ча така приличам на някакво животно - на нещо средно между хъски и вълк, ха-ха-ха. Но от това самочувствието ми не пада, напротив. Една време мама ми казваше: "Всичко е хаос на 20 години, жената на 30 е най-красива, най-умна и най-секси. Едва сега проучявам колко е била права", признава изпълнителката.Парчетата в новия й албум са силно повлияни от електрониката, а текстовете им само привидно са любовни. Всъщност, всички те по един или друг начин са вдъхновени и посветени да нейното дете, което се появява малко преди премиерата на проукцията.

Не че Кълийс не е имала взимане-даване с електрониката и преди "Flesh Tone", влизайки в топла връзка с Круукърс (The Crookers), Richard X и Бени Бенаси (Benny Benassi). Но след новия й албум всичко като че ли е по–изчистено и ясно в музикално отношение. Така че желаещите да чуят на живо парчета като “Acapella”, “4th Of July” и “Spaceship”, да яхват самолети и вeртолети и да поемат към Северна Европа.

Няма съмнение в едно - да си на ръка разстояние от Кълийс в този отрязък от кариерата й, при това в Амстердам - на най–големия клубен фестивал в света, е вълнуващо преживяване.

"Кръвта й реагира страхотно на луупове и бийтове", хвали я Тимо Маас (Timo Maas), чието парче "Help Me" (от диска "Loud" 2002) Кълийс обагри с характерната си бленда.

"Много обичам да се хвърлям от една страна на друга, да експериментирам. Музиката е като кулинарията - можеш да сготвиш чудеса, стига да знаеш как", признава вокалистката.

Въпреки че е от хората, които пеят за млечни шейкове, без да имат предвид точно напитката, тя е страстен и талантлив готвач: има книга с рецепти, които са предимно леки аламинути.

"Измислих неща, за които не трябва да стоиш по цял ден в кухнята, за да приготвиш накрая едно-единствено ястие. Моите са лесни, прости и вкусни", пояснява бившата на рапъра Нас (Nas).

Още за Кълийс на ADE - тук:

http://www.amsterdam-dance-event.nl/program/kelis