Африкански ритми, зук, салса, самба, меренге, форо, бачата и кизомба ще озвучат столичния клуб Affinity тази сряда, 29 август.

За екзотичния саунд ще се погрижат DJ Еl Maxo (Guadаlupe), Junior & Elena Bali (Brasil/BG) + DJ Zanoni (Equador) + родните Salsa Doctors DJ Circle.

За всички латино динозаври - отдадени на шармантното звучене още от миналия век, името на DJ МаксоГваделупа е добре познато. Дългогодишен имигрант в България, преди да се установи трайно в Париж преди десетина години, той ще остане като един от диджеите, които направиха партито Fanta Fiesta в клуб "Червило" истинска латино институция за времето си. Именно той беше и първият, който вкара зук саунда от своята страна в плейлистите на едно от най-горещите партита в България. През последните години Максо продължава активно да се изявява като резидент диджей на популярен тропикъл клуб в Париж. Очакваме с огромен интерес музиката, която ще ни представи... едва ли някой е слушал или танцувал на подобно звучене у нас напоследък.

Junior e професионален танцьор и хореограф от Бразилия, който е в Европа от 10 години, за да преподава богатата танцувална култура на своята страна. В България той е за втори път по покана на Елена Бали - известен професионален танцов инструктор и пионер на латиното във Варна. Мнозина имаха вече възможността да усетят неговия уникален стил и преподавателски подход на партито в Morgan’s Bar през юли. Форо, самба и зук са стиловете, които Junior ще представи на уроците в клуб Affinity следващата сряда. Нещо ново, което си струва да се усети на живо...!

DJ Zanoni от Еквадор ще остане завинаги в историята на латино музиката в България като el numero uno латино диджей с легендарните си партита в дискотеките "Анаконда" и "Клуб 33" в края на 90-те. Музикант по образование, по време на последните си изяви заедно със Salsa Doctors DJ Circle, Zanoni доказа за пореден път, че инстинктът му за танцувална музика е все така жив и както винаги има с какво да ни изненада.

Най-старият латино диджейски колектив у нас - Salsa Doctors DJ Circle, едва ли има нужда от представяне. Ще споменем само, че хората от неговия eкип и до днес остават едни от най-ревностните радетели и поддръжници на мерегето у нас, както и притежатели на едни от най-богатите колекции с латино музика. 15 години зад пулта са си сериозен стаж, все пак.

Уроците по самба-форо и зук започват съответно от 20.00 и 21.00 часа. Цената за един урок е 5 лв., а за двата - 7 лв.

Начало на партитo - 22.00 ч. Вход: 5 лева.

Affinity е на "Дамян Груев" N 38 (втората пряка вдясно на бул."Скобелев" след Руски паметник в посока към мол София, от лявата страна на улицата).