Selector Lazy Face ще бъде съпорт на Asian Dub Formation Sound System в София.

Както MySound.bg нееднократно информира, харизматичните гости пристигат по покана на Event Zone за изява в столичния клуб Mixtape 5 на 26 февруари.

John Pandit (DJ), Aktar (MC & DJ), LSK (MC) и Sonny Green (MC) ще представят последния си албум "The Signal And The Noise", плюс хитовете си дотук, в саунд систем формат на българската публика.

Lazy Face е добре познат на клубната сцена у нас, както и в Германия, Полша, Словакия, Чехия, Румъния и Гърция. Изявявал се е като подгряващ артист на Manu Chao, Congo Natty, Mungo`s Hi-Fi, Soom T, Dub Incorporation, Jaya The Cat, The Skints и на Taksirat Festival 2011(Skopje, MK) и Overjam International Reggae Festival (2013). Партитата му са пътешествие из ямайската музика и култура, което го прави перфектен за съпорт на рага-джънгъл формацията.

Феновете на Asian Dub Foundation не спират да се увеличават с годините. Абсолютен хит са изпълненията им на живо, а по време на клубните участия на островитяните попадаме в турбулентната зона на тяхното лайв присъствие. Нещо подобно очакваме и в нощта на 26 февруари, когато ядрото на бандата ще подлюти въздуха над София.

Чуйте поканата им тук!

Sonny Green ще даде старт на шоуто. Той е най-младото попълнение в саунд системата, но е повече от ангажиран със социалните каузи на проекта. Заедно с Fatboy Slim участва в събитие на Last night a DJ saved my life foundation (LNDJSLF) в Парламента на UK (House Оf Commons) през 2012. Sonny става и първият рапър, изявил се там. Целта на LNDJSLF е "чрез позитивните вибрации на музиката хората да бъдат насърчавани да променят света около себе си". През 2013 с Brian May, Slash, Sarah Nelson (Massive Attack), Kerry Ellis и Sir David Attenborough (BBC) композират  песента "Badger Swagger", обявявайки се против "контролирането на популацията" на язовците в Англия. Изключително съпричастен е към проблемите, свързани със зависимости и расизъм.

Харесваме ADF по още една фундаментална причина, а именно безапелационната вяра на музикантите, че хора от различни раси и религии могат да живеят заедно в хармония и благополучие, нещо така необходимо на съвременния свят.

През 2006 формацията създава операта "Gaddafi: A Living Myth", която проследява пътя на Муамар Кадафи. Поставена е от English National Opera.  

През 2012 участват във второто издание на Sound Central Festival (Афганистан) за прожекцията на филма La Haine и свирят саундтрака му на живо. Организаторите избират именно тях заради операта, социалната позиция, която отстояват и факта, че младите им се възхищават. През 2003  музикантите са поканени за благотворителен концерт от Roger Daltrey (The Who), като делят обща сцена с Eric Clapton и Coldplay. Събраните средства отиват във фонда на Roger за тийнейджъри, болни от онкологични заболявания. Събитието е сред "най-престижните"  благотворителни изяви.

Билети за концерта в Mixtape 5 - в мрежата на ticketlogic.bg

Подробности за събитието търсете на eventzone.bg.