Лед Цепелин (Led Zeppelin) са готови да заменят митичния си фронтмен - Робърт Плант (Robert Plant), с друг, информира "Sun".

Джими Пейдж, Джон Пол Джоунс и Джейсън Бонъм са притиснали Пърси, както наричат още Плант, или да се присъедини към тях, или си взимат негов заместник.

Групата репетира в "Ritz Studio", Лондон, с друг вокалист, чието име обаче не се съобщава.

Известно е, че той е американец, дотолкова впечатлил останалите, че те са готови да се вдигнат с него на турне още следващата година.

Завръщането на легендарната банда бе преобещавано няколко пъти заради колаборацията на Плант с Алисън Краус. Рокаджията и американската кънтри певицата издадоха съвместния албум "Raising Sand" (2007) и тръгнаха на турне да го презентират. След това - когато дискът достигна до второ място в американските и английските чартове, прибавиха и нови дати към концертния афиш в САЩ.

Китаристът Джими Пейдж - от своя страна, нееднократно обясняваше в интервюта, че очаква Пърси да приключи с турнето си, за да започнат работа по същинския ривайвъл на Лед Цепелин, заедно със сина на покойния Джо Бонъм - Джейсън Бонъм, на барабаните.

След грандиозния успех на концерта на групата в лондонската "Арена 02" през декември 2007 година музикантите пожелаха да го повторят в световен мащаб, докато още не е късно и вниманието към тях като към живи легенди е достигнало пикова форма.
 
Малко по-сетне обаче - през март 2008, Робърт Плант отказа оферта от 100 милиона паунда, за да тръгне на световна обиколка с колегите си.

Рок легендата обяви, че смята се концентрира върху новото си партньорство с Алисън, вместо да се връща към работата си с групата.

Въпреки че всички останали членове на феноменалния състав са ентусиазирани от идеята за реюниън, и въпреки феновете, копнеещи за концерти на своите любимци.

"Робърт иска да остави миналогодишния концерт като част от завещанието на Цепелин. Те доказаха, че все още умеят да свирят и това е достатъчно за него", припомнят от обкръжението на рокаджията.

Неотдавна стана ясно още, че Плант и Краус, окуражени от успеха на дебюта си, замислят негово продължение. Което, очевидно, е преляло чашата на търпението у титулярите Джими Пейдж и Джон Пол Джоунс.