Dub Pistols (Дъб Пистълс) пристигат за концерт в Sofia Live Club на 6 април.

Легендарната формация, прославила в световен мащаб дъб и реге културата, ще представи своето взривоопасно шоу за първи път на сцената в Sofia Live Club като като част от европейското си турне по по покана на ReelFeel и с приятелската подкрепа на Bushmills.

Със сериозна музикална визитка, включваща пет студийни албума и участия в различни проекти, музикантите не спират да изумяват феновете с невероятната си креативност и усет към новото и интересното близо 20 години.

Бандата е сформирана през средата на 90-те от Barry Ashworth. Освен по задължителния за онова време биг бийт, той е сериозно запален и по ска културата от 50-те, пънка и регето. Всичко това дава отражение върху звученето на бандата, което тя развива, давайки нова енергия на дъб музиката в новия век. Последният албум на състава - "Worshipping The Dollar", доказва по безупречен начин колко голяма музикална енергия притежава групата. Не случайно през последните години тя редовно гостува на едни от най-престижните фестивали - Glastonbury, Bestival, Glade, Beautiful Day, Rock Ness и Bloom.

Парчета на Dub Pistols са включени в редица касови филми като Blade II, Bad Company и Mystery Man, звучат и в саундтраците към електронните игри Tony Hawk, Tigwer Woods PGA Tour, NBA, Fifa и Final Flight.

Импровизационните умения Dub Pistols със ска, дъб, хип-хоп и електронна музика бяха оценени с награда от DJ MAG в категорията Best Live Act за 2011.

Точно този заряд и настроение да очаква и столичната публика на 6 април.

Билети за концерта на Dub Pistols - в мрежата на Eventim.

Повече информация за събитията на ReelFeel търсете на сайта www.reelfeel.bg