Личният лекар на Майкъл Джексън (Michael Jackson) - Конрад Мъри (Conrad Murray), действително му дал изключително силно упойващо вещество, наречено пропофол (Propfol), в нощта преди музикантът да почине.

Това става ясно от признанията на самия доктор, който бе под подозрение в за непредумишлено убийство през последната седмица, припомнят световните агенции.

Освен че е използван неправомерно, медикаментът -  предназначен само за упойка при операции,  бил и предозиран. Именно тази комбинация пратила Джако в отвъдното най-вероятно.

Това обаче не бил единствен път, когато Мъри предоставял на пациента си веществото незаконно. Оправданията му сега са, че го е правил в опит да помогне на музиканта да заспи.

Такова лекарство и други приспивателни вещества бяха открити в стаята на Майкъл Джексън след трагичната му смърт.   

Мъри отричаше доскоро да е давал на Ем Джей подобни лекарства.

Властите в Лас Вегас търсят други веществени доказателства в къщата на медицинското лице. Съвсем скоро то ще носи наказателна отговорност, смятат разследващите случая.

Официалният доклад с резултатите от аутопсията на покойния ще бъде изготвен до дни. 

Веднага след нея частен патоанатом извърши още една - частна, аутопсия по настояване на роднините на Джексън.

Данните от нея също не са обявени досега.

"Това е поредното доказателство с какви изпечени мошеници и некомпетентни хора бе орграден Майкъл", изкоментира пластичният хирург Стивън Хьофлин, който е близък на фамилията Джексън.

Той лично дал гаранции пред застрахователите, че Джако е чист откъм наркотици, за да е в състояние да сключи възможно най-високата полица. 

Децата на Ем Джей може да получат едва 2.5 млн. долара вместо очакваните 22.5 млн. от застраховката му живот. Причината е, че помощник от застрахователната компания "прибирал" редовно сумите от вноските, вместо да ги внася, писа "Сън".