Гого от Тоника СВ, който се бори с коварното заболяване латерална амиотрофична склероза, е постъпил в клиниката на Иван Гарабитов по Великден, писа "Шоу".

Там легендарният треньор по борба и лечител се опитва да го спаси чрез специална космическа апаратура.

"Гого дойде на 25 март и помоли да не се шуми около неговото посещение, поиска първо да видим дали ще има резултати. Каза ми, че няма сили, чувства отпадналост в краката и главозамайване. Нямаше болки, а нещо като спазми. Прегледах го и казах, че ще се опитам да помогна, защото досега с такъв случай не съм се сблъсквал в моята практика. Уверих го, че дори лечението в центъра да не даде желаните резултати, то няма да навреди", разкри Гарабитов.

Лечението, което му приложил, се нарича матрично-ритмична терапия. Тя се прави със специален апарат "Матрикс", внесен от Германия, който е предназначен за възстановяване на мускулния тонус на пребивавалите в безтегловност космонавти.

Гого имахме пет сеанса по 30 минути, после той пожела да прекъснем за почивка, след което ще се върне и ще продължим. Необходими са поне 10-15 сеанса за добър резултат. Правихме раздвижвания на ръцете и на краката, но пак подчертавам, че не беше достатъчно, защото увреждането е от година. Той каза, че е почувствал известно успокояване. Освен това е по-стабилен. Придружаваше го съпругата му, от която разбрах, че са доволни. Гого има невероятно желание да оздравее и да живее. Вярвам, че той отново ще пее", дава надежда лечителят.

Георги Найденов-Гого ще бъде лекуван най-вероятно не в руска клиника, както бе оповестено, а в германска. Това става ясно от седмичника, цитиращ Тома Томов - бивш президент на ФК "Черноморец" и настоящ собственик на фирмата за спортни екипировки "Томи", който е близък приятел на певеца.

"Сумата от 50 000 лв., която бе обявена, че му е нужна, е за 2 вливания на стволови клетки и 20-дневен престой в московската клиника, което обаче може да се окаже недостатъчно. Гого обаче не е очаквал, че неговата молба за помощ ще има такъв голям отзвук, че ще има толкова много хора, които желаят да му помогнат. Оказа се, че сумите, които се събират сега, са значително по-големи, и той ми каза: "При това положение ще търсим най-добрата клиника в света с най-добрите гаранции. Предложиха му много варианти - стана въпрос за Германия", обясни Томов.