Българската кънтри певица Лили Друмева записа още една нова авторска песен по време на пандемията Ковид-19.

"Runaway Мan" е трети сингъл от предстоящия нов албум на Лили, който се очаква да излезе в края на 2021 година. Колекцията се състои изцяло от нейни авторски песни, както и няколко композиции на чуждестранни автори-изпълнители от Румъния и други страни. След първата авторска песен "Искам да се събудя с теб", която звуча многократно в българския ефир, Друмева пусна и две парчета на английски – "I Don’t Know What To Do" и току-що реализираната "Runaway Man". Продукцията е отново дело на познатия екип – Стамен Янев - звукозапис, микс и мастъринг, автор на текста, музиката и аранжиментът са на Лили Друмева, а специалните гости са Михал Барок, мандолина (Словакия) и Пепа Малина – цигулка (Чехия). Акустичните китари са изсвирени от Лили. Звукът е минималистичен, като на преден план е лийд вокалът и историята в песента. В момента певицата работи върху видеоклип, който ще бъде пуснат този месец. Повече информация на https://lillydrumeva.net

Освен по индивидуалния си диск, Лили продължава работа и с Lilly Оf Тhe West. Следващият проект на кънтри музикантите ще бъде дванадесети по ред и ще се казва "Swings Аnd Нeartaches Volume 2". Новата колекция е продължение на "Swings Аnd Нeartaches". Както MySound.bg вече писа, неговата премиера се състоя през 2012 година. Тогава бандата реши да отдаде почит на уестърн и суинг музиката от 30-те и 40-те години. Репертоарът включи класически хитове от тази епоха, а визията и обложката на диска беше в ретро стил, в черно- бяло. Новият албум е продължение на тази концепция с десет песни в стиловете кънтри, суинг, джаз и блус, както и няколко уестърн балади. Парчетата от доста време се изпълняват на живо от Lilly Оf Тhe West. Сред тях са два истински ретро хита от 20-те години - "After You’ve Gone" и "Dream A Little Dream Of Me". Виртуозните музиканти им вдъхват нов живот чрез иновативни аранжименти с акустична китара, добро китара, цигулка и контрабас. В изданието ще бъдат поместени и два автентични блуса, единият от Канзас, а другият от Дикси (нарицателното име на южните щати). "Kansas Сity" става известна от изпълнението на рокабили звездата Уанда Джексън, а "Blues For Dixie" е емблематично парче на кънтри легендата Мърл Хагард. Продукцията ще представи и две песни в стил рокабили (смесица от рок-ен-рол и кънтри). "Seven Lonely Days" е №1 хит на певицата Джорджия Гибс през 50-те години, а "Mountain Of Love" е страхотен рок-ен-рол от репертоара на Чарли Прайд.

Музикантите няма как да не включат и истинско кънтри и блуграс парче. "I’m Satisfied With You" е една от по-малко известните песни на бащата на кънтри музиката Хенк Уилямс. В албума ще има и две силни уестърн балади. "Rocks, Salt And Nails" става известна от изпълнението на фолк певицата Кейт Улф. Разказва се за историята на една жена, която зарежда пушката си с камъни, сол и пирони и убива с тях мъжа, който я е изоставил. "Miss The Mississippi And You" е посветена на болката от липсата на любимия човек и спомените от щастливи моменти.

Албумът "Swings And Heartaches – Volume 2" се очаква да излезе през март. Записите се осъществяват от Станислав Донев в студио "Ретро". Участват гост музиканти от ЧехияПепа Малина и от СловакияМихал Барок, извести неуморната Лили Друмева, която е организатор на международния фестивал за изпята поезия Sofia SingerSongwriterFest.