Лили Иванова ще е акцентът в "Best Model Оf The World" 2009.

Както "MуSound.bg" вече отбеляза, световноизвестният конкурс ще се проведе за първи път у нас в зала 3 на НДК довечера.

Естрадната прима споделя, че за нея е изключителна чест да пее на такова престижно събитие. Миро, който ще представи страната ни на "Евровизия" 2010 пък ще се изяви със Сибел Тюзюн, избраничка на Турция за същата песенна надпревара, но през 2006.

Етно фолмация Вакали ще допълни балканския колорит на спектакъла в НДК, а Деси Тенекеджиева ще забавлява публиката между отделните изпълнения.
 
Конкурсът - тази година на тема "Полет", ще бъде открит с грандиозна хореография на ансамбъл Филип Кутев, който ще пресъздаде полета на орли. Идеята е, че спектакълът за първи път напуска родината си Турция

Най-добрите модели от цял свят пристигнат за финалите на 22-о издание на конкурса.

Шоуто се очертава повече от пищно: то ще се случи на сцена с площ от 350 кв.м., покрита със специален черен плексиглас. Наети са над 200 осветителни робота да озаряват галата.

Финалите ще се излъчват директно по "Нова Телевизия" и в чужбина: Гърция, Македония, Румъния, Русия, Армения, Косово, Черна гора, Ливан, Турция, Кипър, Гърция и др.

Освен че връчва едни от най-престижните награди за професионални модели, конкурсът е трамплин за професионалното развитие на много млади таланти.

От сцената на "Best Model Оf The World" в звездна орбита се изстреляха някои от най-успелите ни манекени - Сашо Андонов, който се реализира в САЩ, Катя Пенева - в Италия и Франция, Нети, Цеци Красимирова, Калина Делиганева и много други, прпомнят организаторите.