По празниците тарифата на примата Лили Иванова ще надмине 20 бона, разкрил пред „Шоу” осведомен източник от артсредите.

Срещу тази подобаваща за ранга й цифра БГ-примадоната е склонила да извиси глас дори в компанията на сръбкинята Весна Змиянац и младия гръцки изпълнител Ставрос Ливикос.

Тримата са част от програмата на грандхотел „Варна” за новогодишната нощ. Лили по традиция обича да пее в морския град, където дори си купи апартамент, за да не й се налага да отсяда по хотели.

Хонорарът, който певицата ще получи, е тайна, но се знае, че през благодарния за банковите сметки декември тя не се навива на участие за по-малко от 20 хилядарки. Собствениците на Гранда вероятно са й обещали колосална сума, за да се съгласи Лиленце Пиленце, която ненавижда поп-фолка, да застане на една сцена с Весна.

С най-висок хонорар от по-младото поколение се гордее Мария Илиева. Тя обикновено весели почитателите си за 7 бона на вечер. Говори се, че напоследък изпълнителката на „Искам” се опитала сериозно да увеличи доходите си и обявила на организаторите на столично светско събитие тарифа от 12 хилядарки за няколко песни. Тя обаче им се видяла прекалено висока и вместо Мария опитните бизнесмени ангажирали по-скромна в мераците си певица.

Четири бона пък вече искала Аксиния. Нина Николина се класира веднага след нея. Когато е солово, врачанката прибирала по 3 500 лв., но в комплект с Калин Вельов си разделяли само по два бона.

Над 6 хиляди се оценил наскоро Влади Ампов-Графа. Срещу същата сума желаещи можели да си позволят да се наслаждават на Дони и Нети. Цената на бургаската изпълнителка Тони Димитрова и любимката на Фидел КастроЙорданка Христова, е 5 500 лв.

Камелия Тодорова, въпреки някогашните си претенции да става световна звезда, кандисвала да погали с джазинтонации ухото на феновете си за 4 500 – малко отгоре върху парите на 20-годишната Аксиния.

Никоя от поп-фолк изпълнителките не може да стигне по хонорар за участие Лили Иванова, като изключим Азис, който обаче ще е „пас” по Нова година, но като се прибавят и банкнотите, които феновете пъхат по деколтетата им, поп-фолк певиците излизат на добра печалба.

Според хора от „чакарака” бранша, Ивана искала 12 бона в брой, за да весели почитателите си в извънпразнични дни. Глория се опитвала да я догонва с около 7 хилядарки, а на по-малко пари кандисвала Преслава.

Според източници на седмичника обаче някои от цитираните хонорари на поп-фолк звездите са мит. Никоя от тях не е договаряла повече от 2 бона за участие, а по-голямата част от прихода им всъщност бил от бакшишите в пазвата.

Какво направи Азис? Той обяви хонорар 10 000... евро. Костинбродският славей нарочно надул цената си предпразнично, за да не бъде затрупан от многобройни предложения за работа и категорично отказал да пее по кръчмите на Бъдни вечер. Певецът призна, че смята да събере в софийския си дом своите близки, за да отбележат празника. И още: че за пръв път тази година на софрата му няма да присъства Китаеца, за сефте ще мине и без обичайните приятели на Азо, които редовно присядат край неговата маса.

Коледа е семеен празник и затова ще сме само най-близките. С приятели ще съм на Нова година”, обяснява прищявката си изпълнителят.