Лили Иванова ще среже лентата на купона на тазгодишното издание на Банско Джаз Фест.

Събитието, което традиционно се провежда между 8 и 13 август, стартира на 6 август, предлагайки веселба с 48 часа повече от досегашната.

Примата на българската естрада с оркестър ще изнесе двучасов концерт. Преди нея ще се изяви Dixie Teteven - бенд с над четвъртвековна кариера, доказал своите умения да интрепретира суинг, рагтайм, диксиленд и фолклорни мотиви под формата на джем сешън.

Това обаче не е тенденция, а изключение, защото 6 и 7 август се падат събота и неделя и затова от община Банско решиха да подарят още два дни музика на любителите, слели уикенда си на фестивала, обясни доктор Емил Илиев, главен идеен двигател и директор на изявата.

Групи и изпълнители от 15 страни и два континента пристигат за нейното четиринадесето издание. Организаторите залагат на стилово разнообразие. "Ще има суинг, блус, етно, латино, блуграс, рагтайм, класически джаз - за да може всички гости и любители да са доволни", поясни Илиев.

Както сочат коментари по форумите, много българи смятат да присъстват на събитието именно заради Иванова, която е голяма скъпарка и иска бая кинти за билети на своите концерти на закрито. 

Почитателите на чистия джаз обаче бучат - какво е мястото на естрадна изпълителка на такова истинско меломанско събитие.  


Огнян Енев – пиано, тромпет, саксофон, Бисер Иванов – китара, Орлин Цветанов – цигулка ще акомпанират на Иванова.

Още - на:

www.banskojazzfest.com