Лили Иванова е ограничила драстично публичните си изяви.

Певицата почти не е напускала дома си на столичната улица "Оборище" от началото на новата година. Причината за изолирането й от околния свят е здравословна, твърди "Уикенд".

Притеснени близки на естрадната примадона издават, че в последните седмици тя е измъчвана от непоносими болки в костите и ставите. Движи се трудно и е принудена да прекарва повече от времето си в покой. Престанала е да прави дори ежедневните си упражнения за стегната фигура и тонус, които практикувала години наред.

За да се избави от болежките си, Лили е предприела крути мерки. Консултирала се е със светила в родната медицина, които категорично й поставили диагнозата остеопороза. Заболяването е бич божи за жените над 40 години, но симптомите му се изразяват най-силно при дами, минали 60-е, каквато е и Иванова. Констатацията на лекарите е, че болестта е нелечима и единственото, което певицата може да направи, е да взема силни успокоителни медикаменти, както и добавки като "Ставолек", снабдяващи организма с необходимите ензими.

Главна причина остеопорозата да покоси естрадната звезда, е динамичният и начин на живот и липсата на основното вещество за здравина на костите - калций.

Заради нередовното хранене и факта, че вечно е на диета, костите и ставните хрущяли на певицата са изтънели и й причиняват непоносима болка при всеки опит за двигателна активност.