Златното лято започна по "БГ радио".
 
От тази седмица всяко предаване на медията, която пуска само наша музика, ще стартира с четири "златни" български песни. Слушателите печелят не само качествена селекция от любимите си хитове, но и златна възможност – да спечелят едноседмична почивка за двама в курортен комплекс "Златни пясъци" (all inclusive).

Всеки ден в произволен час между 11 и 18 след четирите абсолютни родни хита, ще прозвучава и звук от... злато! Първият слушател, който го чуе и се обади на ефирния телефон - 02/953 32 38, за да изреди безгрешно заглавията на четирите "златни" песни, участва в томболата за голямата награда. Победителят ще бъде избран на в предаването "Любими песни за любими хора" на 6 август.

Гол майстор 2010

Броени дни преди финала на Мондиал 2010, слушателките на "БГ радио" избраха техния фаворит за най-атрактивен футболист на първенството. Италия може и да отпадна рано-рано, но неин представител спечели престижната титла "Гол майстор" 2010. Капитанът на националния отбор на Италия - Фабио Канаваро, бе избран за най-привлекателен футболист на Световното първенство в Южна Африка, а Павлина Димова от Варна, която гласува за него, стана призьорката в играта на медията. Тя получава фенска футболна тениска с N 5 (номера на Канаваро) и с уникален дизайн, изготвена специално за нея.

Летни теми в "Стартер"
 
Новата рубрика в най-забавното сутрешно радиошоу - "Стартер", се казва "За слънцето и здравето". Без аналог в ефира е кампанията на "БГ радио", в която слушателите ще се информират за UV индекса на деня и как да се предпазят от вредните слънчеви влияния през лятото. От 12 юли до края на летните месеци всеки ден в сутрешните новини радиото ще съобщава интензитета на ултравиолетовите лъчи и какъв фактор е нужен, за да се предпазим от тях. UV индексът е универсален слънчев индекс, който е създаден от Световната здравна организация заедно с "United Nations Environment Programme", за лесна преценка на опасността от слънчево изгаряне и щети върху кожата.

От днес в "Стартер" започна и нова игра - "Симо или Богдана". В нея водещите ще се обаждат на регистриралите се слушатели всяка сутрин точно в 9 ч. с провокативни въпроси.

Слушателите ще получат награди, само ако отговорят правилно на въпросите на Симо и Боги.