Lord Оf Тhe Dance (Повелителят на танца) е най-успешното и възторжено посрещаното танцово шоу, което си превърна в най-мащабния пътуващ спектакъл в историята на развлекателната индустрия, който неизменно пленява зрителите по всички кътчета на земното кълбо.

Както "MySound.bg" информира първи вчера, една от следващата му спирки за 2010 е България.

След шеметния успех и два напълно разпродадени концерта през пролетта на 2008 в зала 1 на НДК отново ще имаме удоволствието да видим най-известния танцов спектакъл в света през юни 2010 - този път в цели четири български града, стана ясно на специална пресконференция в столичния ирландски пъб "J.J. Murphy's".

Четирите концерта у нас се организират от продуцентска компания "АРТ БГ" с любезното съдействие на посолството на Република Ирландия у нас.

За да обявят вестта за всички любители на ирландската култура и танци пристигнаха лично мениджърът на проекта Питър Мърси и солистите Джеймс Кийгън, изпълняващ ролята на Господаря на танца, и Кийра Скот в ролята на добрата героиня.

Легендарната танцова трупа на Майкъл Флетли ще гостува за първи път във Варна на 3 юни в Дворец на културата и спорта, на 5 юни ще зарадва с виртуозни танци жителите на бургаската опера, след което се отправя към Античния театър в Пловдив на 7 юни и ще завърши обиколката си из България с концерт в София, в зала 1 на НДК, на 9 юни.

Билетите за четирите дати от турнето на световноизвестната денс формация ще бъдат пуснати в продажба още в понеделник, 16 ноември, в мрежата на "Eventim", магазини "Пикадили", "Германос", "М-Свят" и "Офис 1" като само до края на 2008 година желаещите да гледат уникалното шоу на Майкъл Флетли ще имат възможността да се възползват от промоционални коледни цени от 20 до 50 лв.

Редовните цени за пропуските са между 30 и 60 лв. и 80 и 100 лв. за ВИП-местата.

Най-успешният пътуващ танцов спектакъл в света отново ще бъде представен у нас от оригилна първа трупа на шоуто, в която първоначално участва самият Майкъл Флетли. Спектакълът се играе понастоящем от два паралелни състава – този, който ще видим, обикаля света, а другият се изявява на територията на Северна и Южна Америка.

За последен път Флетли игра през 1998 в Дъблин. Оттогава той режисира и участва в още два спектакъла – "Feet Оf Flames" и "Celtic Tiger", които мигновено спечелиха признанието на публиката и критиката, и вече успешно пътуват в различни страни.

Създадено от 1996 по класическа келтска легенда, шоуто вече 13 години е ненадминато в света по мащаби, зрелищност и продажби. Видян от повече от 50 милиона души в 60 държави на всички континенти, спектакълът счупи всички установени бокс офис рекорди и си завоюва името на най-възторжено посрещаното танцово шоу на всички времена.

Аплодираха го от повече от 50 милиона души в 60 различни държави от всички континенти.

Зрелището без дъх публиката в Русия, премина през цяла Европа, САЩ, от Канада през Мексико до Бразилия и Аржентина, Тихоокеанския регион, достигна до Средния Изток, Израел и Ливан.

Тайната на неговия феноменален успех се дължи до голяма степен на факта, че говори на универсален език, простира се отвъд възрастови бариери, пол и културни различия.

Вечната му притегателна сила превърна Лорд Ъф Дъ Денс в едно от модерните чудеса на света.

В мит.

И жива легенда.