Колекцията от автомобили на Майкъл Джексън (Michael Jackson) също е обект на върли спорове сред неговите наследници.

В гаражите на покойния идол са тузарски леки автомобили, колекционирани от него за престиж и гъзарлък. Краля на попа никога не е имал шофьорска книжка, поясняват световните информационни агенции. "Той много обичаше високите скорости, аз тръгвах направо с дамараж", спомня си един от неговите шофьори.

Предстои търг на някои от возилата, като очакванията са най-скъпо да се продават любимият на Джако ролс-ройлс, чийто интериор е по дизайн лично на покойния корифей, и тур бус "Неоплан", специална поръчка от 1997, с който музикантът се е движел на световните си обиколки.

Ролс-ройсът е обзаведен с диван, телевизор, щори, скулптури, облицовка от гръцки орех и дори картини в позлатени рамки.

Другото возило предлага кресла, предназначени за първа класа на самолет "Еърбъс", орнаменти от гранит и тоалетна, пълна с позлатени декори.

Всички тези екстри ще вдигнат цената на колите неимоверно, прогнозират специалисти, наясно с машините, разположени в автопраковете на ранчото на Майкъл - "Невърленд". Изкушение за колекционерите представляват и линкълн, модел 1988, и, разбира се, кадилак, документиран във филма "Да возиш мис Дейзи".

Именно тази кола е особено любима на Деби Роу, съпруга на Ем Джей.

Тя се е амбицирала да спечели попечителството на двете им деца, според "NBC".