Мадона замисля оттегляне от шоу бизнеса, след като отбележи 50-ия си юбилей през август и приключи с турнето по презентацията на своя най-нов албум - "Hard Candy".

Певицата обяви, че възнамерява да се отдаде на благотворителна дейност в Африка, и по-специално - в Малави, призна тя в интервю за "Венити Феър".

"Вероятно е настъпил моментът, в който да направя крачка встрани от музиката, да си взема дълга почивка, по време на която да лежа, да люпя семки и да гледам деца, посвещавайки се на моята обществена мисия", довери Мадона.

Световният успех, който извоюва с дуета си с Джъстин Тимбърлейк - "4 Minutes" наскоро, както и фактът, че изгря върху кориците на почти всички авторитетни издания, не я радват, признала вокалистката пред свои приближени.

Според тях желанието й е да се отдаде на работа в няколко от центровете, които основа за осиновяване на сирачета в Малави.

Към днешна дата тя планува да разшири дейността си, обмисляйки да се установи на Черния континент, за да е по-близо до проблемите на хората.

"Питат ме защо избрах именно Малави. Истината обаче е, че не аз се спрях на това място, то избра мен. Срам ме е да си призная, но дори не знаех къде точно се намира", откровеничи певицата. 

Наскоро Мадона обяви, че ще финансира построяването на училище в Малави за деца в неравностойно положение. “Тя иска да направи подобно учебно заведение на това, което беше изградено с помощта на Опра Уинфри в Южна Африка”, съобщи Чинула, едик от адвокатите на звездата, пред "Ройтерс".

Мадона убеди съпруга си - Гай Ричи, и двамата осиновиха 2-годишния Дейвид Бенда от Малави