12-годишната Нели Солакова отпадна от Bailando.

Тя участва в благотворителното шоу, за да събере средства за операцията на своята най-добра приятелка  – Ани, която има тумор в своя десен глезен.

Васил Петров партнира на пловдивчанката. За осемте седмици, в които дуетът пя в предаването, четири пъти журито възнагради двамата за таланта им, при това с най-високата оценка (30).

„Пълните десетки” обаче тази седмица изоставиха момичето от Пловдив и неговия партньор. В нощта на Фамилия Тоника Нели и Васил пяха „Ладо ле” и въпреки че Милица от вокалната група се включи с тях, триото бе недооценено от журито.

Сходна съдба сполетя и двойката Дидо от D2 - Богдана Митова. Те също като Нели и Васил имаха възможност да се спасят със зрителската класация, но късметът отново се усмихна на Краси Каракачанов и Рада Рачева с нейното деветчленно семейство, мечтаещо за дом.

Зрителите гласуват за своите фаворити вече втора седмица още по време на техните изпълнения и ги подреждат в своя класация. Оценките за участниците са сбор от две класации – на селекционната комисия и на зрителите, с което хората реално определят кой продължава в шоуто.

В прекия сблъсък между двата дуета, този на Нели Солакова и Васил Петров и Дидо от D2 с 26-годишната Богдана Митова, сълзите на „голямото момиче” трогнаха зрителите и му донесоха спасение. Разплаканата Богдана призова и убеди хората да гласуват за нея, за да събира средства за строителство на къщички за хора с увреждания.

Въпреки че няма да бъде на сцената в предаването, Нели продължава да търси подкрепа за своята мечта. Банковите сметки на всички участници, включително на тези извън Bailando, остават отворени на сайта до края на предаването (bailando.novatv.bg).

За времето, в което зрителите на "Нова телевизия" я гледаха в шоуто, малката се превърна в тяхна любимка заради нейната лъчезарност и вроден певчески талант.

Едва четиригодишна тя става поп изпълнител в конкурса за деца през 2004. На девет Нели прави своя първи солов концерт. Певецът Илия Ангелов написа песен за нея - "Звездното момиче". Признание за таланта й е поканата от композитора Митко Щерев да пее в няколко негови концерта.

Нели Солакова участва и в концерти на биг бенда на Пловдивското радио в оставащото й свободно време.