Марая Кери (Mariah Carey) опъна нервите на организаторите на нейно участие в откриването на коледен търговски център в Лондон. Певицата поиска за предколедното си шоу 20 бели котенца, 100 бели гълъба, 80 бодигарда и розови конфети с формата на пеперуди.

Освен това до сцената трябвало да стигне с ролсройс. Организаторите шест пъти сменяли модела на лимузината, докато представителя на звездата не останал доволен. 

Изтормозените промоутъри изпълнили всички прищевки на Марая, с мъка събрали и 100 бели гълъба, но накрая капитулирали при 20-те малки бели котенца.

„Все едно, гълъби, котки и изобщо домашни животни в търговския център бяха забранени от здравните служби и охраната, които предупредиха, че разпоредбите важат за абсолютно всички, даже и за Марая Кери”, оплакват се от съдбата си промоутърите пред британската жълта преса.

Марая Кери скъсала нервите и на телевизионния репортер Филип Шофилд. Тя закъсняла повече от час за ТВ интервюто, защото изпробвала различни тоалети. След разговора Шофилд излял гнева си в Twitter: „Тя почти се извини, че е закъсняла с един час, и, да - задникът й е с размерите на Дания."

За капак тези дни звездата даде интервю, в което твърди, че била дива (diva на англ.), но хич не била твърде взискателна.

„Знаете ли какво? Аз съм истинска дива в много неща. О, да, когато се опре до определени неща, мога да съм трудна или даже малко неотстъпчива по отношение на това, което искам. Дали съм взискателна? Не мисля, че съм много взискателна”, казва Марая за себе си.