Повече от две седмици Мария Гигова отсъстваше от шоуто "Dancing Stars", поради изключително важни професионални ангажименти.

Тя участва в Европейския конгрес по гиманстика, както и на заседание на Международната федерация по гиманстика. Гигова заяви, че е изключително доволна и в голяма степен целите са постигнати - Мария Петрова отново е преизбрана за член на техническия комитет по художествена гиманстика на Европейския съюз по гиманстика с най-много гласове. В Лозана по време на срещата на международната федерация по гиманстика, Мария Гигова е имала възможността да се срещне и с президента на организацията Бруно Гранди.

Завръщането на Гигова обаче не отменя участието на Вера Маринова-Аткинс в авторитетния съдийски орган, напротив. Двете ще бъдат рамо до рамо до финала на  шоуто и ще оценяват уменията на звездите заедно със своите колеги Илиана Раева и Памбос Агапиу.  

Участниците в "Dancing Stars" освен че ще кършат снаги в огнените ритми на салса и ламбада тази неделя, ще трябва да се вихрят на дансинга, възпроизвеждайки танцови сцени от едни от най-култовите филми. Хореографиите на повечето звезди включват сложни поддръжки и акробатични номера. Зрителите ще видят Бианка Панова в „Танцувай с мен”, Мадлен Алгафари в „Грозна като смъртта”, Станислава Ганчева в „Маската”, Венета Харизанова в „Криминале”, а в „Мръсни танциКраси Радков. Сцена от филма с Арнолд ШварценегерИстински лъжи” пък се падна на басиста на Ку-ку бенд - Георги Милчев-Годжи, който ще трябва да танцува с роза в уста.

Освен че ще се опитат да пресъздадат танцовите сцени от филмите максимално точно с ефектен реквизит, някои от звездите обещават да пресъздадат и самите ефекти. Психотерапевтът Мадлен Алгафари ще прообва напълно да се превъплъти в героинята от филма „Грозна като смъртта”. Тя и партньорът й не само ще танцуват, но самата Мадлен ще пее на живо песента от сцената и ще подпали бара. В танца на Краси Радков и Елена Илиева са включени сложни поддръжки и дори акробатични номера. Дали комикът ще се справи с тази сложна задача, ще стане ясно в неделя. Голяма изненада очаква зрителите, тъй като неделната вечер ще промени хода на шоуто. Ексклузивно видео от тренировките - на www.dancingstars.btv.bg.   

Преди бляскавия холивудски спектакъл обаче, в събота вечерта предстоят поредните елиминации за това коя от двойките ще си тръгне.

Отново три двойки ще се борят за оставане в шоуто. Миналата седмица Годжи и Павлина бяха спасени, а Мадлен и Александър получиха по-голям зрителски вот в сравнение с този на Етиен Леви и Ива, които напуснаха.

В онлайн вота на сайта на шоуто www.dancingstars.btv.bg сексапилната Аксиния е подкрепяна най-малко – само 3% са гласували за нея, както и Мадлен Алгафари, събрала едва 3.64%.

Дали обаче точно те ще трябва да се опитат да спечелят зрителите на своя страна, ще стане утре.