Довечера ще стане ясно как изглеждат в танц мечтите на петте тандема, които продължават да танцуват в благотворителното предаване Bailando по "Нова Телевизия" тази седмица.

Хореографите са работили неуморно с участниците, за да могат те да пресъздадат с движенията на тялото своя живот, изпълнен с щастливи моменти и драматични обрати. Всички битки, които мечтателите са преминали, емоциите и това, което дава сила на тяхната кауза, ще бъде споделено под светлините на прожекторите.

Сантра се появява в ролята на майка на 16-годишния Николай Дойчев, който мечтае да осигури лечение на своя родител, борещ се с рака. Танцът на тандема разказва за възмъжаването на момчето, което научава за болестта на майка си, но не изгубва надежда за спасението й.

Актрисата Мая Бежанска, която винаги умее да забавлява зрителите със своите превъплъщения, този път залага на сериозна „роля”. Часове в репетиции са прекарали тя и Николай Ефтимов, който мечтае да набере средства за единственото частно училище в София за деца, страдащи от аутизъм. Двамата ще покажат  проекцията на света на аутистите и преградите, които издига пред тях обществото ни.

Нежното цвете в Bailando - Росица Караджова, и нейният партньор Христо Калоферов ще изпълнят пленително танго. В сюжета на танца Роси се е устремила към мечтата си да учи актьорско майсторство, но се явява на кастинг пред режисьора Христо Калоферов. Младото момиче ще разчита на одобрението за ролята на новинаря, но от зрителите тандемът очаква най-голямата подкрепа за нейната мечта.

Как едно щастливо семейство преминава през ада на отчаянието, силата на духа и вярата, ще видим в танца на Владо от Young BB Young и Кристина Сунгарска. Младата юристка вече втора седмица танцува за да осигури протези на своя съпруг, който е изгубил двата си крака.

Елегантната сценична двойка Филип Аврамов и Янка Белев ще разкаже с танца си за мечтата на младата майка да осигури пълноценен живот на 6-месечното си бебе, родено с увреждане.

За да ни покажат как страданието се е превърнало в надежда, ще танцуват Таня Богомилова и Деян Симеонов. Талантливата плувкиня и Дидо излизат на сцената под звуците на Селин Дион (Celine Dion), за да убедят публиката, че за мечтата им – лечението на двама онкоболни студенти от Бургас, има надежда.

Своята съпричастност зрителите ще могат да изразят на живо още в началото на предаването като гласуват за каузите, които подкрепят. Както MySound.bg вече съобщи, от тази седмица зрителите подреждат в своя класация изпълнителите, а журито също дава оценки на мечтателите. Сборът от двата резултата образува крайното класиране. Двете двойки, получили най-нисък резултат, изпълняват любимото си парче, за да може зрителите отново да гласуват за тях.

Подкрепата за всеки един от участниците става чрез изпращане на есемес (0.25 лв. без ДДС към M-tel и Vivacom и 0.24 лв. без ДДС към Globul) на индивидуалните кратки номера на мечтателите. 

Банковите сметки на всички участниците, включително на тези извън сцената на Bailando, остават отворени на сайта на предаването (bailando.novatv.bg).