Над 300 специалисти от над 25 страни се събират тази седмица в София, за да дискутират проблемите и възможностите пред музикалната индустрия. Срещата е в рамките на фестивала "SeeMe" 4.


Комисарят по въпросите на потребителите г-жа Меглена Кунева ще даде старт на поредното издание на музикалната конференция на Югоизточна Европа.

Темата на нейното приветствие е “Музиката и потребителите – за нуждата от нова култура на потребление в дигиталната среда”, а началото на конференцията е на 4-ти юни от 13 ч. в Централен военен клуб, София.

Сред очакваните гости на музикалната конференция са над 300 регистрирали се от 25 страни по света, които се събират, за да обсъждат актуалните теми за състоянието на музикалната индустрия и да обменят ценен опит и ноу хау – диджеи, продуценти, клубни промоутъри, мениджъри на лейбъли, професионалисти от музикалната индустрия и многобройни фенове на денс музиката.
 
Сред тях са и Скот Коен - съосновател на "The Orchard" - най-големия дигитален магазин в света, лицензиращ и разпространяващ глобално над 1.3 милиона песни и повече от 5000 видео клипа в стотици дигитални магазини;

Дейвид Райли (David Riley) от лейбъла "Cooking Vinyl" - човека, отговорен за онлайн продажбите и промоцията на последния албум на Продиджи - "Invaders Must Die",

Feidhlim Byrne от "Nielsen Music Control" - най-утвърдената световна компания за мониторинг на музикални излъчвания (еърплей). Музикалният "Топ 100" на България е актуален от лятото на 2008 и отразява честотата, с която песните са били излъчвани в ефир;

Кирил Зравков - "KVZ Music" - е най-големият и водещ дигитален музикален дистрибутор на българска музика на международния пазар. KVZ продава на международния музикален пазар пълния каталог на звукозаписни къщи като "Балкантон", "Рива Саунд", "Старс Рекърдс" както и музиката на множество независими музикални продуценти и артисти от България.
 
В конферентните панели ще вземе участие и лейбълът на Мария Илиева – “Стерео Стая”. Темата е  "Майсторски клас по вокални техники. Елате, за да научите тайните на един красив глас!", съвместно с американската звезда Барбара Тъкър.


Наградите на "SeeMe"
 
На 5-ти юни от 19:30 ч. в клуб "Ялта" ще се състои официалното раздаване на наградите на "SeeMe". Печелившите в 20-е категории ще бъдат обявени от водещите Николай Бакалов (вокал на Гравити Ко.) и Тихана Тодорович (лице от фестивала "Еxit").
 
Купонът на фестивалната вечер

На 5 юни след 22:00 ч. подлезът пред Централна ЖП гара - София, ще бъде превърнат за втора поредна година в най-голямата денс платформа. За една нощ на 4 сцени ще се вихрят диджеи, известни от големите международни денс събития – Феликс Да Хаускет (Felix Da Housecat), Don Diablo, Benjamin Bates на сцените  - Main Stage, dance4Life, Drum & Bass, Live Stage.

SeeMe

Музикалната конференция за Югоизточна Европа ("SeeMe") ще се проведе от 4 до 6 юни 2009 г. в София.

През годините "SeeMe" се наложи като най-важното събитие за денс музика в региона и се превърна в платформа за обмяна на идеи, предоставяйки възможност на всички участници в него да бъдат в течение с най-новите и модерни тенденции в музикалната индустрия.

Целта на "SeeMe" е създаването на връзки между професионалистите от музикалната индустрия в региона и чрез изминалите издания отвори врати, които по-рано не съществуваха.

В продължение на три дни и нощи София се превръща в гостоприемно място за диджеи, продуценти, клубни промоутъри, мениджъри на лейбъли, професионалисти от музикалната индустрия и многобройни фенове на денс музиката.