Вокалистът на Ролинг Стоунс Мик Джагър стана баща за осми път на 73-годишна възраст, предадоха световните агенции.

Приятелката му - американската балерина Мелани Хамрик, е родила момченце в Ню Йорк на 8 декември. Това съобщи говорителят на певеца Бърнард Доърти. "Майката и бебето са добре. Мик Джагър беше в болницата в Ню Йорк по време на раждането", уточни той.

Рокаджията е заедно с Хамрик от две години, но не са сериозно обвързани. Отношенията им започнаха след самоубийството на Лорин Скот през 2014, с която певецът беше заедно в продължение на 13 години. Мелани не планира да живее заедно с фронтмена, а вероятно ще отиде в Лос Анджелис или Кънектикът, за да е със семейството си, но възнамерява да приключи кариерата си на балерина.

Сър Мик Джагър има седем деца на възраст между 17 и 45 години, които са от Марша Хънт, Бианка Перес Морена, Джери Хол и Лусиана Хименес Морад.

Певецът стана и прадядо през май 2014, когато Джейд, най-голямата от петте му дъщери (чиято майка e Бианка Джагър), го дари с правнучка, припомня BBC.

Вокалистът не е единственият неуморен баща от знаменитата банда: нейният 69-годишен китарист Рони Ууд стана татко на близначки през май.

Снимката на Мик Джагър е дело на Брайън Адамс