Сцената "На тъмно" предостави незабравими емоции на феновете на българската музика и в последния ден от Spirit Оf Burgas 2011 - 14 август.

Началото на купона поставиха No Values, които имат много различен подход към музиката си – оставят композициите без вокали, но пък интересното хрумване се хареса на публиката. Веднага след тях - за първи път на фестивала, свириха и Macrophone. Освен добре познатите парчета от първия им албум, инди-рок групата изненада и с пет нови, които самите музиканти определиха като "чист, мощен рок-ен-рол с елементи на футуризъм". Такъв обещаха да бъде и следващият диск.

Силует и Вайпърфиш (Viperfish) подгряха феновете подобаващо и въпреки скандиранията за бис, трябваше да отстъпят сцената на най-забележителната дама на българската рок музика - Милена Славова.

Още с появяването си в града тя предизвика фурор и сред бургазлии, и сред техните гости, а когато концертът й започна, нямаше дори един безразличен към музиката й човек пред сцената. Разтърсващо прозвучаха "Не`ам нерви", "Сън", "Истина", "Директор на водопад", "Машина за месо" и всички парчета, с които повечето от феновете са отраснали.

Съпроводена мощно от бандата си и от подивялата публика, вокалистката успя да заглуши дори силните звуци от главната сцена, на която в този момент бяха Лефтфийлд (Leftfield). С два биса и обещание за нов албум, рок дамата слезе от сцената и се срещна с някои от най-ревностните си фенове.

Ziоnlionz и техният Reggae Experience поднесоха десерта на шоуто за трета поредна нощ.
 
Така, с незабравими емоции и впечатляващи концерти на Skre4, Обратен ефект, 7edem, Помориънс (The Pomorians), Милена и други завърши и програмата на сцената "На тъмно" в рамките на тазгодишното издание на Spirit Оf Burgas.

Снимки - в секцията "Галерии".