Втора дуетна песен печели месечната класация „Хит на годината” на единствения по рода си музикален портал bgestrada.com.

След като Орлин Горанов и Мариана Попова победиха през май с красивата балада „Чуй ме”, сега знамето развяват Милица Божинова и Асен Масларски със своята доза романтика в песента „Побързай” - хит на месец юни.

Авторската композиция на Асен Масларски по стихове на Иван Вълев и аранжимент на Евгени Платов спечели вота с убедителна преднина от 39% от гласувалите на сайта. При това съвсем изненадващо, тъй като съвсем други бяха фаворитите при представянето на новите предложения преди 30 дни. Очакваше се лютата битка да бъде между продължението на „От икебана дървесата ги боли” на Деян Неделчев – „В гората”, и „Мрън, мрън” на Ъпсурт. Но изненадващо те заеха едни от най-слабите позиции за месеца.

Любопитното е, че и този месец на второ и трето място се класираха същите песни, които бяха заели тези позиции и предходния месец, като този път си размениха местата. „Всяка година по същото време” на Белослава и Орлин Павлов зае второто място с 15% от гласовете, а авторската композиция на Миро от „Евровизия” 2010 – „Ангел си ти”, остана трета с 10%. По регламент те продължават да се борят за призова позиция и през следващия месец заедно с новите предложения. До силната половинка от дует КариZма ще се изправи и нежната – Галя, с втората си самостоятелна авторска песен „Другата част”.

Две съвсем горещи парчета, които наскоро бяха представени с клипове, също влизат в новата селекция – "Леден" на Стоян Петров, и "Напомняй ми нещо" на Искрен Пецов. Свеж полъх от морето идва от Тони Томова с песента на Красен Петков "Сантимент", в която са вплетени нотки от шансон с модерен аранжимент. Последната песен на Панайот Панайотов "Магдалена" също ще се бори за Хит на юли на "БГ естрада". И през този месец имаме нови предложения от дуети – Елица Тодорова и Стоян Янкулов участват с водещата песен от новия си албум "Вода" – "Слънце", а младите изпълнители Краси и Гери Кацарови се представят с авторската песен на Развигор Попов "Колко те обичам". Доайенът сред композиторите, който наскоро отбеляза 70-годишния си юбилей, участва с още една песен в горещия месец – "Нощна пеперуда", изпълнена от житейската му и творческа половинка Мими Иванова.

На www.bgestrada.com очакват гласовете на ценителите на българската песен за най-хубавата мелодия на юли.