Столичният парти център "4 км" бе домакин на разнообразна музикална програма, подготвена от промоутърския екип на Mirizma, този уикенд.

На сцената бяха представени съвместни диджейски сетове, изпълнения на живо и акустични импровизации. Гост на вечерта бе популярният британски диджей Solitude, който е родом от Кройдън, мястото, смятано за отправна точка на дъбстеп вълната. Той бе първият чуждестранен гост, който представи мелодична, емоционално ангажирана селекция, реализирана в прецизен микс с класическо дъбстеп настроение.

Акцент в програмата бе участието на Митко Бакърджиев (сакс), който акомпанира с изпълнение на живо динамичния сет на артистите от Mirizma - ЕХо и F0rtunah. Участие взе един от пионерите на родната транс сцена - Климент (Kliment), който представи своето дъбстеп амплоа в изключителен авторски лайв проект, съвместно с човека глас Nambient. Силна бе и авторската продукция на дуото Disco Nutter (Mirizma) b2b Roka (Bonkerz).

В лишеното от цигарен дим пространство на клуба се носеше приятен аромат на масала чай и екзотични подправки. Допълнителната звукова система от ClearSound допринасяше за комфорта на всички посетители в целия периметър на двете по-малки зали. Както винаги, партито бе излъчено онлайн през H.M.S.U. радио за всички, които не могат да присъстват.

Mirizma е музикално формирование с акцент в експерименталния денсхол звук. В рамките на Летния фестивал на открито (2006), екипът на Mirizma де факто представя за пръв път на родна земя световната вълна от дъбстеп, а през 2008 става домакин и на първия международен гост (Alien Pimp, Румъния).

В собствени проекти и в съвместни изяви с H.M.S.U. са реализирани участия на светила от световната дъбстеп сцена, в това число  Mary Ann Hobbs от BBC Radio 1 (2008), MRK1 от Virus Syndicate (2009), Форин Бегърс (Foreign Beggars) (2009), Bunzer0 (2009), Sukh Knight (2010), Джазстепа (JazzSteppa) (2010) и много други.