Миро ще открие концерта на световноизвестния изпълнител от Израел Идан Райхел в София, обявен в Киноцентъра в Бояна от 20.30 ч. на 17 септември, когато е празникът на столицата.

Българинът бе специално поканен от организаторите на "Тол-фест" 2016 да участва в първата изява на Идан и част от мултикултурна му формация у нас.
 
Идан Райхел е музикант и продуцент, който вплита в творбите си силни послания към обществото за по-добър и свободен свят. Той създава уникалния Проект на Идан Райхел, включващ над 150 музиканти от десетки различни държави. Съставът изпълнява песни на различни езици, акомпанирани от традиционни и екзотични инструменти. Групата изнася концерти в едни от най-класните световни сцена, сред които  лондонската "Ройъл Албърт Хол", операта в Сидни, зала "Батаклан" в Париж и много други. Освен това Проектът си партнира със звезди като Алиша Кийс и Патрик Брюел, а през 2013 е поканен да изнесе частен концерт за американския президент Барак Обама.

Проявата - част от "Тол-фест" 2016, който ще се проведе в София на 17 и 18 септември, се организира под егидата на Столична община и Посолството на Израел в България, а 10% от печалбата ще бъдат дарени на Българския Червен кръст.

Билети - чрез Eventim.bg bit.ly/2apJbZG и ТicketPro.bg bit.ly/2aM6JwM
    
Видео:
"Сувенир": https://www.youtube.com/watch?v=C8Mwkhu3iq4
"Скочи над мен": https://www.youtube.com/watch?v=YZuK52CRZxg