След дълго отсъствие от клубната сцена певецът Митко Рупчев се завръща с  концерт от 22.00 ч. в столичния "Sofia Live Club" (в подлеза на НДК) във вторник, 21 юли.
 
На сцената с него ще излязат музикантите, с които певецът работи през последните години – Милен Кукошаров (клавишни), Мартин Дойкин (бас) и Атанас Попов (ударни). Митко е включил в репертоара авторски парчета от двата си албума – „На един дъх“ (1998), и „Объркано“ (2004).

Пиесите "Прозорец”, „На един дъх”, „Късно”, „Някъде там”, както и аранжименти по стандарти на световноизвестни музикални теми като „Something” на Битълс (Beatles), „Dance With Me” на (Bobby McFerrin) Боби Макферин и „Lucky Southern” на Кийт Джарет.

Неслучайно в програмата фигурира песен на Боби Макферин, тъй като той е един от фаворитите на нашия певец. Наскоро Митко Рупчев пя на една сцена с него по време на провелия се в София концерт на звездата.

Вокалистът ще изпълни и песента „Даньото на Пух”, написана и посветена от него на баща му - направилият толкова много за българската музика като цяло и в частност за джаза - покойния Йордан Рупчев.