Митко Щерев осъди първия музикант от фалшивата формация, която се опита да му открадне името на групата Диана Експрес.

Плевенският окръжен съд призна за виновен в кражба на интелектуална собственост пианиста Валери Конов на 12 април. Музикантът е задължен да заплати сумата от 2 500 лв. плюс разноските по делото за нанесени морални щети на Митко Щерев. Авторът на "Осъдени души", "Адаптация" и "Стари мой приятелю" доказа със свидетели, че Конов, Максим Горанов, Николай Кърджилов, Цветан Банов и Николай Райков са изпълнявали в периода 2010 – 2013 осем от най-големите му хитове, написани за Диана Експрес. Става въпрос за "Блус за двама", "Наследство", "Есен", "Утре", "Молитва за дъжд", "Северина" и други. Те са били изпълнявани на площадите в Плевен, Долни Дъбник и Свищов, на изяви в Пловдив и Варна, Канада и САЩ. Интересен факт е, че горепосочените музиканти нямат нищо общо с "Блус за двама" и "Наследство" - най-големите хитове на групата.

На 13 май т.г. в Софийския окръжен съд за кражба на интелектуална собственост трябва да се явят Максим Горанов и Цветан Банов, а на 30 май певеца на ментето Диана Експрес Николай Райков, но в Окръжния съд на Бургас.

"Има голяма вероятност това да се случва за първи път в българския шоубизнес. Нашият закон за авторско право е перфектен. Доколкото ми е известно през 2011 в последното изменение на същия и по специално в член "96а" се обърна особено внимание на защитата на авторите, когато се използват неправомерно, или по-точно крадат техни произведения. Въпросните четирима музиканти бяха предупредени от мен още през 2010 с официални писма и нотариални покани, в които им забраних да използват мои песни. Те получиха и забрана от авторите на текстовете на горепосочените хитове, депозирана в "Музикаутор". Въпреки това М. Горанов и компания  продължиха с кражбата и последно свириха на 8 март т.г. в Козлодуй. Сами разбирате, че нищо друго не можех да направя освен да си потърся правата в съда. По повод забраните ще цитирам какво каза в пресата гуруто на групата М. Горанов: "Щерев няма как да ми забрани да изпълнявам песните на Диана Експрес”, защото той е бивш член на групата".  Коментарът за морала на този човек и колегите му оставам на читателя“, коментира Митко Щерев.