Good Music Society стартира социален експеримент.

Въоръжени само с оскъден бюджет от 61 лв. на човек, музикантите от една от най-нестандартните родни рок групи ще направят "турне" из софийските магазини за дрехи втора употреба, за да проверят възможно ли е да изградиш модерна рок-ен-рол визия в условията на финансова криза.

Секънд хенд обиколка започва днес, като бандата ще е придружавана навсякъде от модния дизайнер Тери Георгиева. Нейна задача ще е да подбере подходящи дрехи, с които да създаде модерен стайлинг за музикантите, без обаче да надвишава определения лимит от 61 лева на човек.
 
"С този проект искаме да отправим много простичко послание към всички – не е нужно да си облечен в скъпи дрехи, за да правиш добра музика", споделя фронтменът на бандата Михаил Стефанов." С това, което ще направим в събота, хвърляме ръкавицата към всички хора, които си мислят, че не можеш да си готин без да даваш ужасно много пари за дрехи, а и към всички известни личности, които влизат в медиите по-често с дрехите, които носят, отколкото с музиката, която правят", пояснява той.

В подкрепа на посланието на Good Music Society зад проекта безвъзмездно застава, освен дизайнера Тери Георгиева, и цял екип от професионалисти. Така по време на тура формацията ще бъде придружавана и от фотограф, оператор и репортер, които ще отразяват проекта на живо с текст, снимки и видео на Facebook страницата на Good Music Society.

След приключване на обиколката Тери Георгиева с помощта на асистент-дизайнера Деси Ефтимова ще селектира няколко сценични тоалета за всеки от музикантите. С тях фотографът Иво Орешков ще заснеме специална фотосесия, която групата ще използва като официална своя визия в следващите месеци. Дни след представянето на фотосесията в интернет ще бъде пуснат и филм за проекта, дело на режисьора Олег Константинов и репортера Яна Каролева.

Новите сценични облекла музикантите от Good Music Society ще представят на следващия си концерт, който ще се състои в столичния клуб Swinging Hall от 20.30 ч. на 23 февруари, четвъртък.

Както MySound.bg огласи, в Good Music Society са музиканти от някогашното трио Аявис (Ajabez), плюс Ачо (бас) и Стоян (ударни).