Владо Божилов, нашумял като част от журито на "Dancing Stars", и неговата партньорка Моника Стоянова ще водят церемонията по раздаване на Годишните салса награди 2008.

Както "MySound.bg" вече съобщи, събитието е в столичния клуб "Ялта" от 20 ч. утре вечер.

Отличията са за постиженията на българските салса танцьори през изминалите 12 месеца.

В днешно време награди се раздават по цял свят във всички сфери на обществения живот за постижения. Салсата в България няма да направи изключение в това отношение не само защото тази сфера натрупа повече от 10 години история в нашата страна, а и защото 2008 бе белязана с големи постижения.

Темповете на развитие доведоха до изкачването на България на едно от призовите места в Европа, след страни като Италия, Испания и Англия, както и придобиване на изключителна масовост в страната – развиха се центрове и в други градове – Пловдив, Варна, Бургас, Шумен, Плевен и Русе, отбелязват организаторите.

Именно с тази цел в началото на 2007 стартира идеята да се раздават Годишни салса награди. Тяхната цел е да бъдат оценени и признати публично постиженията на българските инструктори и танцьори за всяка изминала година.

След двете успешни издания 2006 и 2007 година, предстои и третото, в което постиженията на българските танцьори са номинирани в 6 категории.

Категория "Салса дебют"
(Номинации за двойка и отбор)

Категория "Състезателна дейност"
(Номинации за двойка и отбор)
 
Категория "Музика"

(Номинации за диджей и изпълнител)

Категория "Международна дейност"

Категория "Събитие на годината"

Категория "Развитие на салсата в България"
 
Предвидени са и награди за:

Салса, свързана с кауза
Салса УЕБ сайт на школа
 
Наградите, които ще бъдат връчвани, представляват 25-сантиметрови месингови статуетки.

На церемонията ще се представят с музикални изпълнения Калин Вельов и Нина Николина, ще има танцово шоу на звездния тандем Памбос/ Мария Агапиу.

За повече информация може да посетите официалния сайт на събитието: www.awards.bgsalsa.info