"Нас ни знаят тези, които се интересуват от музика. Ние не сме популярни, ние сме известни. Има разлика, нали?", каза Тони Чембъра през 2003, когато се появи може би най-експерименталният албум в дискографията на Монолит - "Времена и нрави".

Още малко времена изминаха оттогава, а с тях - колкото и да не ни си ще да признаем, отшумяха и последните добри нрави.

Остана музиката.

Истинската музика, за която "времената" никога не са били косъм в супата; музиката, която - независимо от своя стил, следва неговата етика и естетика, а не позата, с която да се тури в уюта на модното медийно пространство. Музиката, която е за концерта и за клуба, не за седмичната класация. А за постоянната.  

Тъкмо такава е и музиката на Монолит. Първокласен хард и блус-рок. Кристален глас. Стръвни рифове. Нежни балади. Думи за любов. Невчесани емоции. Такава беше, такава е и днес, 20 години след началото.

Групарите посрещат феновете си на юбилеен концерт в Sofia Live Club от 22.00 ч. днес.

Настоящият състав на бандата е: Тони Чембъра (вокали и китари) (на снимката вляво), Павел Васев (китари), Емерих Амбил (бас) и Калоян Христов (барабани). Но те ще бъдат в светлината на прожекторите и с всички музиканти, преминали през редиците им за тези две декади, както и с многобройните приятели, на чиито рамена са се опирали в ураганите. Особено тези напоследък.

Както си му е редът, на подобен концерт-годишнина ще прозвучат парчета от всички албуми на групата досега, но и песни, които ще бъдат представени за първи път пред публика.

Вход - 10 лв.

Монолит имат 7 авторски албума. Фронтменът Тони Чембъра - два солови студийни проекта. "Alien" се появи през 1996.

Както MySound.bg вече писа, вторият - "Тhe Voice of Monolith - Тоny & Friends", излезе в началото на тази година.

За да изкрещи на висок глас, че времената и нравите се менят, но истински стойностната музика - никога.