Muse (Мюз) ще издадат новия си студиен албум "The 2nd Law" (обложката на снимката) не на 17 септември, както бе обявено, а на 1 октомври.
 
Шестият диск на знаменитите британци ще се появи в каталога на Helium 3/Warner Records. Групата предлага кратък филм, от който феновете да придобият представа за проекта. Виж го на:

www.muse.mu.

Премиерата на проекта ще бъде последвана от голямо турне в Европа, което ще започне от Франция на 16 октомври и ще включва пет концерта в Обединеното кралство с първо шоу в Глазгоу на 24 октомври и две дати в прочутата O2 Arena в Лондон, както и една вечер в Бирмингам и една в Манчестър.

Именно парчето на Muse "Survival" бе обявено за официален химн на олимпийските игри в Лондон. Мелодията звуча всеки път, когато състезателите излизаха на стадиона. Най-успелият български гимнастик Йордан Йовчев бе включен във видеото, наред с многото олимпийски лица.

Както MySound.bg вече информира, за актуалния си проект инди рокаджиите са вдъхновени от дъбстеп звездата Skrillex, а с новия си материал те отправят предизвикателство към електронния саунд и артистите от това направление. Първият сингъл от "The 2nd Law" - "Unsustainable", е написан след шоу на Skrillex.

Предишният студиен албум на Muse - "The Resistance", излезе през 2009. Той оглави класациите в 19 страни, включително Обединеното кралство, превръщайки се в техния трети #1 албум там.

"The 2nd Law" ще бъде на музикалния пазар у нас чрез "Орфей Мюзик", изключителен лицензиант на Warner Music International.