Мустафа Сандал ще изнесе концерт в България.

Турската поп звезда ще пее в Шумен на 24 август.

Заедно с него ще се изяви и ДесиСлава. За нея турският вестник "Сабах" пише, че е "най-популярната и сексапилна българска певица", подчертават от мениджмънта на родната поп-фолк изпълнителка.

Мустафа Сандал, който на 11 януари навърши 40, е женен за босненската певица Емина Яхович и има двегодишен син Яман. Певческата му кариера започва през 1994. Концертирал е в Турция и Европа, продал е над 16.5 милиона плочи, касети и дискове досега. Пял е в дует с Ерос Рамацоти пред 25 хиляди души в Истанбул, а турнето му в Турция през 2008 постави рекорд с общо 500 хиляди зрители.

Друг безспорен успех на Мустафа Сандал са неговите почитатели. На страницата му в Интернет са регистрирани 200 хиляди фенове и така, според турските медии, той се нарежда на трето място след Мадона и Бритни Спиърс.

ДесиСлава пък е най-харесваната певица в България според Facebook.

Двамата за първи път ще пеят на една сцена на 24 август. Мустафа ще представи новия си албум, а ДесиСлава се е зарекла да покаже многообразието на българската музика.

Спонсори на изявата са Турската национална телевизия и радио (ТРТ) и Българската национална телевизия (БНТ), които ще го излъчат на живо.