Третото издание на цикъла "Музиката на Америка" стартира по традиция с концерт с филмова музика.

Първата изява от популярната поредица ще се състои в столичната зала "България" довечера.

Ще бъдат изпълнени най-хубавите мелодии от култови американски кинотворби като: "Кръстникът", "Гладиатор", "Имало едно време на Запад". Както MySound.bg вече огласи, в юбилейния месец на Джеймс Бонд, концертът предлага специална сюита от избрани мелодии за Агент 007.

Някои любими френски филмови хитове като "Полицаят от Сен Тропе" и "Професионалистът" ще прозвучат у нас за първи път. Музикалното разнообразие се допълва от мюзикълите "Моята прекрасна лейди" и "Котки", които са включени в програмата с оркестрови фрагменти.

В музикалното събитие ще участват над 120 музиканти от Класик FM оркестър (на снимката) и Хор на Класик FM радио, ръководени от френския диригент Бруно Мембре, носител на награда от фондация "Йехуди Менухин". Специално за концерта са подготвени два аранжимента на песните "Мамма Miа" и "Dancing Queen" от мюзикъла "Мамма Miа" на Бени Андершон и Бьорн Улвеус (АВВА (ABBA). Хористите ще се изявят още в изпълнението на марш из филма "Мостът на река Куай" и "Полицаят от Сен Тропе".

Цикълът "Музиката на Америка" се организира за трета поредна година от "Кантус Фирмус" и фондация "Америка за България". Следващото събитие от програмата е концерт с откъси от класически американски мюзикъли. Солисти на концерта, който ще се състои в зала "България" на 4 декември 2012, са певците Тари Кели (САЩ) и Васил Петров (България), а на диригентския пулт ще застане Роб Фишер, един от големите специалисти в областта на мюзикъла.

Билети за концертите от цикъла "Музиката на Америка" могат да бъдат закупени на касата на "Кантус Фирмус" в зала "България" и онлайн на www.ticketsbg.com. на цени от 12 до 40 лв.