Поредният много интересен, малко необичаен музикален деликатес, който Music Jam сервира на любопитните меломани, се казва Лура (Lura).

Шармантната певица пристига по покана на "София Мюзик Ентърпрайсис" за първи път в България, а концертът ще се състои в Sofia Live Club от 21.00 ч. на 23 януари, събота.

Музиката на легендарната Cesaria Evora ще оживее с гласа на португалската звезда, определяна като нейното ново превъплъщение.

Мария де Лурдес Асуншао Пиня всъщност е родена в Лисабон (1975), но корените ѝ, на които остава вярна, са от малката островна държава Кабо Верде, бивша португалска колония, известна преди като острови Зелени нос. Музиката на изпълнителката е базирана на островните традиции и стиловете морна, фунана и батуке, но е повлияна и от африканските традиции като цяло, а и от модерния западен саунд, най-вече ар-ен-би.

Като малка тя мечтаела да стане танцьорка или... инструктор по плуване. Започва да се изявява обаче като певица още на 17, когато колега я кани за  дует в негов албум. Успехът я насърчава да продължи, а и започват да валят покани от артисти като Бонга, Тито Парис, Пауло Флорес и Паулиньо Виейра.

Още през 1996 тя записва първия си авторски албум и до днес има вече шест заглавия в личната си дискография, като последният от тях, "Herança", излезе миналата година. Португалката участва и във филма на знаменития Карлос Саура "Фадо", където изпя песента си "Morna" през 2007.

Това, което Лура ще предложи на българските фенове, търсещи разнообразие и екзотика в музикалното си меню, са звуци и ритми, изпълнени със слънце, романтика и солен полъх на океански бриз – чудесна рецепта за съботна вечер в мразовития софийски януари.

Билетите за шоуто са на цена от 40 лева. В последната седмица преди концерта, 17 - 23 януари, ще струват по 50 лева.
 
Пропуските могат да бъдат закупени от:
Билетен Център НДК
• онлайн на www. Ticketpro.bg
• касите на "Тикетпро" - България и неговите партньори