ВИП лица, ценители на виното и сомелиери се събраха на мълчалива дегустация на  топ селекция вина на изба Castra Rubra в Sofia Live Сlub оная вечер.

Всички присъстващи спазваха правилата на мълчаливата дегустация под зоркото око на "тихата полиция" на домакините. Момичетата, които изпълняваха функциите на контролния орган, се погрижиха всички да се насладят на вината в  безмълвната обстановка. Да запазят мълчание се наложи и на гласовитите изпълнители от Фондацията, които се присъединиха към дегустацията. В късните часове на вечерта обаче Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, китаристът и барабанистът на БТР, Славчо Николов и Венко Поромански се качиха на сцената и я нажежиха до рубинено червено.

Сред гостите, които припяваха на незабравимите шлагери на Щурците и ФСБ, бяха    Стефан Вълдобрев и режисьорът Александър Косев, актьорът Юлиан Вергов и известната вече и с танцувалните си умения актриса Елен Колева. Събитието уважи и Христо Мутафчиев,  въпреки крехкото си здраве. Известният актьор и председател на Съюза на артистите в България не спря да пее от първите редове пред сцената, но когато музикантите от БТР вдигнаха още градуса на настроението, той се качи на сцената и изпя няколко парчета със своите приятели. Изпълненията му изправиха всички гости на крака и придизвикаха бурните аплодисменти на всички.

На класната селекция вина се радва и водещият от "Здравей, България!" Павел Владимиров, който сподели, че е любител на марката още откакто известният енолог Мишел Ролан консултира избата. На нектара на боговете се насладиха актрисата Деси Моралес, която се присъедини към партито със съпруга си Джо Моралес, и една от модните икони на България - Таня Карабелова.

Домакините бяха приготвили избрани вина, сред които новите реколти на вече познатите на марката вина Via Diagonalis 2009, Castra Rubra 2009, Dominant 2010 и Butterfly’s Rock 2010, но и някои непознати – Castra Rubra Classic Merlot&Malbec 2011, Castra Rubra Classic Sauvignon&Semillon 2012, Motley Cock (бял и червен) и Zahir (бял и червен).