Билетите за концерта на португалската звезда Сара Тавареш (Sara Tavares) у нас са на привършване.

В ниските ценови категории са изчерпани, информираха организаторите на изявата от "БГ Саунд Стейдж".

Както MySound.bg нееднократно писа, мултиплатинената дива ще пее пред българските си фенове в столичната зала "България" на 14 май. Изпълнителката претърпя сериозна черепно-мозъчна операция през миналата година. Цяла Португалия бе потресена от коварната й болест - 32-годишната вокалистка бе диагностизирана с мозъчен тумор.

"Всички усетихме болестта на Сара като голям удар, цяла Португалия беше съпричастна със съдбата й", разказа при гостуването си у нас друга голяма  звезда, сънародничката на Тавареш - Мариза (Mariza), пяла за българската публика през април.

"Отдъхнахме си, когато операцията мина успешно, всички се зарадвахме, че Сара ще бъде на сцената отново", допълни кралицата на фадото.

Нежната и усмихната млада певица е изцяло възстановена и пак разпръсква със своята музика само положителна енергия и любов за публиката си. За да не се натоварва, тя възстанови, но само частично, турнето си, тръгвайки от Амстердам – градът, в който бе сложено началото на нейната кариера.

"На сто процента съм добре. Пия си лекарствата редовно, но когато усетя, че се чувствам странно, взимам китарата. Музиката е по-добър цяр от каквито и да са хапчета", довери в интервю за БНР Тавареш, която участва в музикален конкурс и взе титлата за най-добър глас от Кабо Верде миналия месец.

"Новият ми албум е като брат на "Balance" (2006), но е по-зрелият брат", обясни примата на екзотичните ритми. "Имах нужда от малко спокойствие след предишното ми турне, затова и очаквайте по-релаксиращи изпълнения в следващия ми диск", обясни певицата, като припомни, че нейните послания са все така духовни.

Изявата на Сара в София е сред малкото нови дати в нейния нов афиш.

Концертът е осъществен със съдействието на посолството на Португалия.

Билети - в мрежата на "Ивентим": магазини "Пикадили", "Германос", "Техномаркет", "Офис1 Суперстор", "Фотосинтезис" и касата на зала "България".

Купените за 17 ноември пропуски важат без заверка за 14 май.