Банско ще бъде домакин на първия национален фестивал за народно творчество "Фолклорна магия".  Форумът, който ще се проведе от 29 юни до 1 юли, има за цел да популяризира, съхрани и развие българските традиции, фолклор, обичаи, култура и родното производство. Събитието ще представи пазителите на българското народно творчество – самодейци от всички фолклорни области и възрасти, занаятчии и демонстранти на традиционни стоки. Изпълнителите ще излязат на няколко сцени в градския парк в целодневна конкурсна програма в категориите: пеене, свирене, танци и демонстрация на обичаи и традиции. През трите дни те ще бъдат оценявани от авторитетно жури.
Организаторите "Фен Фолк" ТВ и община Банско обявиха и гост-звездите на националния фестивал за народно творчество. За първи път на общо сцена на живо участие ще вземат едни от най-обичаните и популярни изпълнители на народна музика в България. Ще има концертна програма в обедната част на деня, както и вечерта.
След официалното откриване на "Фолклорна магия" на 29 юни, фестивала ще се изявят Румяна Попова, Янка Рупкина и Илиян Йорданов, Ваня Вълкова, МФГ Годлевски Великден и оркестър Щуро Маке.
През втория фестивален ден, 30 юни, жителите и гостите на Банско ще могат да чуят на живо Радостина Паньова, Ива Давидова, Ана-Мария, Неврокопски ансамбъл за песни и танци, Гоце Делчев, Младен Малаков и Надя Петрова.
В последния ден от националния фестивал - 1 юли - посетителите ще могат да се насладят на изпълненията на Бинка Добрева и Александър Райчев, Ива и Велислава Костадинови, Бански старчета, Гуна Иванова, Илиян Михов Баровеца, Георги Янев и оркестър Орфей. Повече информация:

www.fenfolktv.bg