Легендарната рок банда Ръш (Rush) разкри подробности около своя очакван с огромно нетърпение албум "Clockwork Angels" (обложката на снимката).

Както MySound.bg вече извести, това е първи нов запис с оригинален материал, който прочутото трио издава от пет години насам и първи диск в каталога на  Anthem/Roadrunner Records. Двайстото студийно творение на митичните канадци ще излезе на 11 юни.

Записите на "Clockwork Angels" започват през април 2010 заедно с носителя на награда "Грами" (Grammy), продуцента Nick Raskulinecz (Foo Fighters, Дефтоунс (Deftones), който работи с бандата и върху техния последен студиен албум от 2007 "Snakes & Arrows". Ръш ко-продуцират и двата записа. Първите две песни, "Caravan" и "BU2B", са завършени по време на тази първа сесия в Blackbird Studios в Нешвил и са изпълнявани от групата по време на суперуспешното й турне Time Machine Tour между юни 2010 и юни 2011. Работата над "Clockwork Angels" е подновена през есента на 2011 в Revolution Recording в Торонто след края на турнето.

Текстовете в диска проследяват търсенето на млад мъж в един пищен и цветен свят на стиймпънк и алхимия в опит да следва мечтите си. Историята включва изгубени градове, пирати, анархисти, екзотичен карнавал и строг часовникар, който използва точността във всеки аспект от живота. Сюжетът на албума е по научно-фантастичния писател Kevin J. Anderson, съвместно с барабаниста и текстописец на формацията Нийл Пиърт (Neil Peart).

Ветераните на арт-рока ще огласят издаването на проекта със сингъла "Headlong Flight", който ще се завърти по рок радиата на 19 април. Детайли около мащабното турне в Северна Америка в подкрепа на новия албум ще бъдат обявени скоро.

С над 40 милиона продадени албума по цял свят и безброй разпродадени турнета, Ръш Geddy Lee, Alex Lifeson и Neil Peart – е не само една от най-находчивите и завладяващи групи в историята на рока, но остава и една от най-популярните. Това е третата банда с най-много последователни албуми, сертифицирани със злато/платина от RIAA, като по този показател се нареждат веднага след The Beatles и Ролинг Стоунс (The Rolling Stones). Огромният каталог на триото включва класики като едноименния дебютен албум от 1974, записите "2112" от 1976, "Moving Pictures" от 1981, "Test For Echo" от 1996 и "Vapor Trails" (2002).  

Последният студиен албум на Ръш - "Snakes & Arrows", влезе на #3 в Billboard 200, отбелязвайки най-високия дебют на бандата в чарта от 1993, както е и техният единадесети, попаднал в Топ 10 за албуми на Щатите. "Far Cry", първият сингъл от записа, попада в Топ 5 на мейнстрийм рок радиостанциите и е въртян в над 100 радиа в Щатите. В допълнение, парчето "Malignant Narcissism" от албума "Snakes & Arrows" беше номинирано за "Грами" в категорията за най-добро рок инструментално изпълнение.

Ръш са носители и на няколко награди Juno и са многократно номинирани за "Грами", включително и на тазгодишната церемония за изключително добре приетия документален филм Rush: Beyond The Lighted Stage.

Наскоро музикантите направиха рядка поява по телевизията – тяхната първа от над 30 години – в програмата The Colbert Report по Comedy Central, както и паметно участие във филма I Love You, Man.   

В статия на списание Rolling Stone, проследяваща кариерата на прочутото рок трио, се обобщава продължителната артистична енергия на групата с коментара: "Истина е, че Ръш днес не означават това, което са означавали през 1976 или дори 1996. Днес може би означават повече".

Албумът "Clockwork Angels" ще бъде на музикалния пазар у нас от "ОрфейМюзик", изключителен лицензиант на Warner Music International.

Траклистинг:

Caravan
BU2B
Clockwork Angels
The Anarchist
Carnies
Halo Effect
Seven Cities Of Gold
The Wreckers
Headlong Flight
BU2B2
Wish Them Well
The Garden