Вторите елиминации в "Мюзик Айдъл" предстоят утре.  Финалистите представиха най-големите диско хитове от 70-е и 80-е години снощи. Специални гости на шоуто бяха Есил Дюран и Люси Дяковска. В герой на вечерта се превърна македонецът Боян Стойков, който изпълни песента на Том ДжоунсIf Оnly Кnew” и изправи публиката в залата на крака.

Междувременно напрежението сред участниците расте, защото всеки един от тях смята, че конкуренцията е доста силна. Според онлайн вота в сайта на предаването www.musicidol.btv.bg най-много гласове е събрала Ели Раданова, която снощи заложи на песента на Ким Уайлд You Кeep Мe Нahngin Оn” и спечели овациите на журито и публиката.

Веднага след нея се нарежда любимецът на женската аудитория Александър Тарабунов, събрал 13  % от гласовете на Интернет-потребителите.

Истинската конкуренция между жените се очертава между Ели и Александра Жекова. 19-годишната софиянка е сред най-харесваните финалистки заради изключително плътния си и специфичен тембър.С най-нисък вот сред жените в онлайн гласуването се оказа Вики Димитрова, а сред мъжете – Дарко Илиевски. В крайна сметка обаче тази вечер зрителите ще решат кого да изпратят на елиминации.

Най-спокойни преди утрешните елиминации са Мустафа и Марин, които миналата седмица взеха първите си уроци по ски по време на престоя си в Банско. Горд от бързия си напредък Мустафа изгледа вчерашният концерт сред фенки на шоуто. Освен на успеха си в шоуто двамата се радват и на участието си в новото комедийно шоу на "bTV" -  “Хипнотизаторът”.

Тази вечер ще станат имената на застрашените от отпадане, като един от тях ще бъде спасен. Останалите четирима утре вечер ще се борят за оставане в шоуто, а двама от тях ще се изправят един срещу друг в битка на гласовете.