Насекомикс ще изнесат концерт в Париж, непосредствено след официалната премиера на филма „Източни пиеси” за Франция.

Това ще се случи на 9 март. Лентата тръгва по френските кина на следващия ден. Идният вторник Рони и компания ще радват публиката в парижкия клуб "Le Troisième Lieu". Групата заминава за френската столица по покана на организаторите на събитието, с подкрепата на „Националния филмов център” и Българския културен институт в Париж.

Изявата на Насекомикс след представянето на „Източни пиеси” на фестивала в Кан миналата пролет предизвика голям интерес. Ето защо година по-късно тяхното присъствие отново на френска сцена е съвсем естествено.

Това участие ще даде старт на поредица от концерти в чужбина, които Насекомикс ще изнесат следващия месец. В клуб "Le Troisième Lieu" идния вторник ще излязат: Андрония Попова - вокал и акордеон, Михаил Йосифов - китари, клавишни, вокали, Тодор Карастоянов – електроники, машини, Георги Дончев – контрабас, Александър Даниел – барабани.

Публиката в Париж ще има удоволствието да чуе новия албум на Насекомикс - "Аdam's Вushes, Eva's Deep", който излезе в края на миналата година и е ко-продуциран от Ангел Христанов ("Арт Етернал") и известния лондонски продуцент ILS (Ilian Walker, носител на награда за най-добър брейкбийт албум за 2009).

Двата концерта в София, последвали излизането на дебюта, препълниха залите и „инжектираха с любов” стотици фенове на необикновените музикални приключения, които Насекомикс предложиха.

Повече за Насекомикс и "Аdam's Вushes, Eva's Deep" на:

http://www.myspace.com/nasekomix