Финалният концерт на конкурса Jack Daniel’s Battle Of The Bands ще се състои на 15 април в столичния клуб RBF.

Както MySound.bg извести, това е датата, на която ще стане известен победителят в музикалното приключение.

Групите Немо (Nemo), Майнд Дизордър (Mind Disorder), 40 Days Later, Center, Hangover, GRДD, Downslot и Automatic Flowers ще се изправят на сцената за последното си предизвикателство в конкурса.

Началният час на концерта е 20.00 ч.. Водещ на събитието ще е Наско от Б.Т.Р. (на снимката), а специални гости ще бъде група Бастардоломи (Bastardolomey), която ще закрие купона.

Всичко това ще превърне събитието в истински празник за феновете на рока и заслужен финал на музикалното приключение за участниците. Конкурсът за любителски рок групи е световен формат, който се провежда за втори път у нас. Целта му е да предостави сцена на талантливи любителски рок групи. Това е шанс за феновете да чуят и да видят най-обещаващите гаражни банди и да споделят с тях удоволствието и енергията от любимата музика.

8-е най-добри групи, избрани от журито след прослушване на сляпо, изнесоха общо 28 концерта в клубовете на 5 града в продължение на повече от месец. По време на концертите селекционната комисия и публиката оценяваше техните изпълнения. В София домакини на бандите бяха клубовете "Суингинг хол" (Swingin’ Hall), "Строежа" и The Box. В Пловдив домът на рок битките бе клуб "Полинеро", а във Варна - клуб "Трите лъва". Във Велико Търново осемте групи се качиха на сцената в Melon, а техен домакин в Стара Загора бе клуб The Jam. В сравнение с авторските композиции на участниците в конкурса през 2008, сега нивото им е много по-високо, според председателя на журито Иван Лечев.

Освен него, тежка дума за селекцията имат още Васил Върбанов - радиоводещ в радио "Тангра Мега Рок", Краси Москов, водещ в радио Z-Rock, Мартин Михайлов - управител на софийския клуб "Строежа", Найден Колчев, главен редактор на сп. "Про-Рок", и Васил Катаничаров, водещ, автор на култовото предаване по "Диема+" -  "Фрактура".

Освен че получиха възможност да свирят пред публика в някои от най-добрите рок клубове в България, участниците в Битката на бандите се борят и за една от трите награди в музикалния конкурс – ваучери за по 5 000, 3 000 и 1 000 лева, които могат да бъдат използвани за заснемане на видеоклип, издаване на албум или за закупуване на инструменти. По време на клубните концерти публиката имаше възможност да гласува и да избере любимата си банда.

След преброяване на гласовете в края на клубното турне ще бъде обявена групата-любимец на публиката, а наградата за нея е китара Fender.